dimarts, 3 de gener del 2017

Fettuccine amb cloïsses i tomàquet sec. Vi Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Una d'aquelles receptes, com moltes de pasta, ràpides i de resultat força bo. A més, en aquest plat en concret, crec que té tanta importància el menjar com el beure amb el que el vam acompanyar, un vi Muscadet que tot just aleshores vam conèixer i que ens va agradar força, sobretot perquè va lligar molt bé amb el plat de pasta. 

Un molt bon maridatge entre la gastronomia italiana i el vi francès... 


Ingredients:

- Tagliatelle (o qualsevol tipus de pasta)
- 2 dents d'all
- 3 tomàquets secs
- Grapat de cloïsses
- Raig de vi blanc
- Oli, sal, pebre

Elaboració:

Primerament, sofregim els dents d'all tallats a làmines, tot just fins que comencin a agafar color. Aleshores, hi incorporem ja el tomàquet sec, les cloïsses i el raig de vi blanc, perquè s'obrin les cloïsses. 



Tot just quan les tinguem, hi incorporem la pasta que haurem acabat de coure a banda en aquell precís moment. salpebrem i emplatem.

Està boníssim gràcies a la personalitat accentuada tant del tomàquet com de les cloïsses, que es complementa a les mil meravelles amb aquest Muscadet. I és que des del primer glop que vaig pensar que era un vi, com a mínim per a mi, paradigmàtic de la salinitat en els vins, que a mi particularment en moltes ocasions em costa de trobar en vins suposadament salins.

Es tracta d'un vi del Loira, amb la varietat Muscadet, també anomenada Melon de Bourgogne, una germana de la Chardonnay.



Concretament aquest, en té, de salinitat, i més encara d'acidesa, fet que entenc que el fa interessantíssim per combinar amb aquest plat de pasta amb cloïsses. A més, no és del tot lleuger sinó que té un cert cos, proporcionat pel contacte i el treball amb les mares.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada