Déu n'hi dó el que poden donar de sí quatre ingredients que havien de ser aprofitats perquè ja començaven a tocar la guitarra al fons de la nevera... Per tant, aquesta entrada va de cuina d'aprofitament però amb resultats prou bons com per ser una recepta a l'ús per fer en qualsevol moment.
Ingredients:
- 1 ou (M)
- Sofregit (en el meu cas, de ceba i botifarra negra)
- Grapat de bajoques (mongeta verda)
- Grapat de cols de brussel·les
- Retalls de pit de pollastre
- Pedrers
- Oli
- Sal
- Pebre
Elaboració:
El primer que farem, serà posar a coure l'ou a 65º durant 30 minuts. En el meu cas, utilitzant el circulador d'aigua per immersió a temperatura controlada (una cagada fantàstica del darrer Tió). Si no, també es pot fer al forn 100% vapor, de la mateixa manera.
També hem de posar a punt el pedrer, que confitarem en oli a molt baixa temperatura, durant uns 15 o 20 minuts, fins que el notem tendre. N'escorrem l'excés d'oli i reservem.
Mentrestant, les verdures les farem en doble cocció, per tal que quedin al dente i en mantinguin tot el verd intens. Les bajoques, tallades a juliana, les posem en aigua salada bullent, les hi escaldem durant com a molt un minut i immediatament les posem en aigua freda per tallar la cocció i fixar color. Escorrem i reservem.
Les cols, també les escaldem però les mantenim a l'aigua durant 3 o 4 minuts per després també posar-les en aigua freda, escórrer-les i reservar-les.
Els retalls de pit de pollastre, tallat a daus, els saltegem en una paella, primer a foc fort perquè daurin. Després baixem el foc i hi afegim el sofregit que ja està cuit, les bajoques, les cols i el pedrer tallat a bocins. Es tracta de saltejar el conjunt per tal que tot plegat acabi amarant-se també del gust de la botifarra negra esparracada i sofregida.
Quan sigui ben calent i coincideixi amb el final de la cocció del nostre ou, emplatem i coronem amb l'ou, que trencarem amb molta cura i el situarem sobre el saltejat. Hi posem un raig d'oli i empolsinem amb una mica de sal amb tòfona.
Trenquem el rovell, que tot ho impregnarà, i a gaudir-ne de valent...
Salut!
Albert, quin espectacle!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Gràcies Glòria, no trigaré a fer-los de nou, són un vici fàcil de resoldre!
EliminaEns pots donar Mes informació sobre la cagada del tio?
ResponEliminaAleishter, és un petit electrodomèstic que no arriba als 100 euros i que es sumergeix en en un receptacle que contingui aigua. L'aparell escalfa l'aigua a la temperatura que tu vulguis i la remou perquè l'escalfor sigui uniforme. Un cop tenim la temperatura desitjada, introduïm els ous o el producte que toqui en cada cas (carn, verdura, peix...) envasats al buit i el mantenim durant el temps que nosaltres seleccionem...
EliminaUna bona cagada la del Tió, de debò!