dilluns, 9 de gener del 2017

Restaurant L'Arravaló i vins de Gerida Viticultors (Blancafort, Conca de Barberà, Tarragona)

Després de #trepatejar a la Festa del Trepat de Barberà de la Conca, on vam passar un matí sensacional envoltats de diferents elaboracions que tenien com a base el Trepat com a varietat autòctona de la Conca de Bareberà (cava, vi blanc de negres, vi rosa, vi negre, vi dolç...), necessitàvem fer coixí.

Havíem reservat en un restaurant de Blancafort, a 15 minuts de Barberà, anomenat L'Arravaló. Amb prou feines en teníem referències, més enllà d'haver sabut que està dins del grup Fogons de Forès, on s'inclouen alguns restaurants que tenim a la llista de pendents: La Cava (Tàrrega), Fogó i Xiringuito de l'Aigua (Barcelona), o Mos (Tarragona).



Restaurant que no et trobes per casualitat, ni pel poble on està ni per la ubicació en un extrem, no pas cèntric. Per tant, suposo que la clientela se la guanyen molt principalment pel boca orella, que estic segur que funciona... Si més no, la nostra experiència i valoració és força bona. De fet, avanço que donada l'àmplia carta, ja tinc ganes de tornar per demanar tot allò que ha quedat pendent en aquesta primera visita.



La carta és una pissarra que penja tant a la terrassa on nosaltres ens vam entaular com a l'interior. Està dividida en seccions "per començar" amb plats més lleugers i/o frescos, sobretot verdures i hortalisses; "per continuar", on hi ha bàsicament carn; "del mar", amb peixos; "per postres" (dolços, gelats...) i un final de "suggeriments", que m'imagino que és el que més canvia setmanalment, en funció de la temporalitat o del criteri del xef.




Servei fantàstic. El cambrer explica cadascun dels plats de l'oferta, amb bastant luxe de detall, entrant en el tall, posem per cas d'un determinat platet de carn, l'elaboració, l'emplatat, l'acompanyament i fins i tot l'origen.... 

L'oferta és prou àmplia i està pensada per compartir. Ja ens van avisar que el més sensat és demanar 3 plats i, a partir d'aquí, si encara hi ha més gana, demanar-ne algun més. La vam clavar: amb tres plats vam quedar tips. Per això deia que ens van quedar unes quantes coses al tinter per a la propera visita que hi fem.

Aquesta fou la nostra tria:

- Tempura. Sense gaire misteris, es tracta de verdures fregides en aquesta massa cruixent. Trossos grandots, verdura fresca, al dente, força gustosa. Molt bo.



- Durum.cat. Pa de pita que embolcalla espinacs i mató. Estava molt ben farcit i molt bo també.



- Pop amb ceba. El millor de l'àpat fou aquest guisadet gustosíssim i tendre, per sucar-hi pa (que serveixen gentilesa de la casa.



No menys interessant és l'apartat del beure. Tenen ampolles i vins a copes, sempre de proximitat. Vam tastar dos vins que no coneixíem (ni el celler ni les referències) que ens van semblar ben interessants, els dos de Gerida Viticultors (un celler jove d'allà mateix, de Blancafort, al qual a partir d'ara anirem seguint la pista i estarem alerta per seguir tastant-los:

- Galliné. Vi blanc jove de Muscat i Parellada, aromàtic i puntet dolcenc que ja era previsible. Molt fàcil i agradable de beure. Bo!





- Poal. Vi Chardonnay i Macabeu. Vi blanc amb fusta, més sec que l'anterior, amb més estructura i intensitat en boca. Aquest és el que em vaig demanar jo, i em va agrdar força.


Un àpat divertit, bo, agradable, diferent amb productes de qualitat i de proximitat en aquest L'Arravaló que dirigeix el xef Pere Bolet, i que assessora l'Albert Marimon del grup Fogons de Forès. Caldrà tornar-hi a aquest i als altres del grup, perquè s'hi menja força bé i per un preu més que correcte: 12 euros i escaig per cap. 



Per tornar-hi.

Salut!

(Data de l'àpat: dissabte, 25 de juny de 2016)

2 comentaris:

  1. Molt bé el preu per aquest àpat. Per cert, m´agrada el canvi de look del blog.

    ResponElimina
  2. Força bé Cristina, un lloc ben recomanable, sens dubte. Gràcies pel comentari, l'altre look m'estava atabalant una mica. Salut!

    ResponElimina