dimarts, 5 de setembre del 2017

Chutney de maduixa

Una d'aquelles receptes de conseva molt convenient de tenir al rebost per arrodonir plats tant de peix (blau, principalment) com de carn, fins i tot per menjar sol sobre una mica de pa (si no a cullerades), o com a recurs també quan s'està cuinant i no hi ha temps d'elaborar una salsa. El chuteny, per a tot això, pot ser un as a la màniga, molt bon recurs.



Publico la primera de recepta dels molts chutneys que tinc al rebost, comencem pel de maduixes:

Ingredients:

- 500g de maduixes
- 1 ceba vermella
- 120g sucre moreno
- 80ml vinagre blanc
- Gingebre mòlt
- 1 caiena
- Pebre

Elaboració:

Com si féssim una melmelada, posem les maduixes al foc juntament amb la resta d'ingredients. Cadascú pot tallar les maduixes i la ceba com més li convingui, depenent si es vol obtenir una chutney més gruixut, amb trossos, o no. .A mi particularment m'agradar trobar-n'hi i, per tant, tallo com a mínim les maduixes en trossos generosos i irregulars, i la ceba en fina juliana.

I deixem que vagi coent, a foc mig-baix, fins que acabi tenint la textura similar a una melmelada o, si més no, la textura que a nosaltres ens agradi per salsejar.

Si volem el chutney com a conserva, els posem en pots de vidres, tanquem, els girem perquè facin el buit i els podem coure al bany maria durant una mitja hora. Així aconseguirem que ens aguantin, com a mínim, 4 anys (si més no, jo ara estic utilitzant chutneys de la collita 2013 i estan genials).

I ara, imaginació i a utilitzar-lo sense por però amb seny, tenint present que el chutney té un gust accentuat, fresc, agredolç, fins i tot picant. Molt apte especialment per a les carns blanques i els peixos blaus.

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada