dissabte, 23 de setembre del 2017

Tartar de sorell al miso amb cireres sobre carpaccio d'alvocat i encenalls cruixents d'alga Nori. Vi Castillo Monjardín Magnum Chardonnay

M'encanten els tartars de carn i de peix, sobretot ara a l'estiu perquè refresquen molt la gola gràcies a la fredor amb què els servim i a l'acidesa que proporcionen, d'aquella que fa salivera. A més, és fàcil, ràpid i no passarem calor per fer-lo ja què òbviament aquest plat no veu el foc ni la calor ni de lluny.


Ingredients:

- Lloms nets de sorell (sense la ventresca, que la reservem per una altra elaboració)
- Salsa miso (aquí, la recepta)
- Cireres
- Cogombrets envinagrats
- Tàperes envinagrades
- Alga  nori
- Mig alvocat

Elaboració:

En un bol, com més fred millor (com els ingredients), posem tots els ingredients, començant per la salsa miso que recuperem de la recepta que vam fer amb el verat. Allí, hi posem el sorell tallat ben menut a ganivet, juntament amb les cireres, cogombres i tàperes. Barregem tot molt bé, que quedin tots els elements ben integrats.


En el moment de l'emplatat, tallem tan prim com poguem l'alvocat, a mode de carpacció. Per sobre, hi posem tot el tartar, amb l'ajuda d'un aro d'emplatar. Coronem el tartar amb l'alga Nori, que haurem escalfat en la superfície de la torradora o a la planxa perquè ens quedi ben cruixent. La tallem a mode d'encenalls i l'emplatem: ens donarà volum, textura i pronunciarà el gust marí del conjunt. 

Les cireres aportaran dolçor i acidesa, un bon contrast amb el peix.



Maridem amb una copeta de magnum Chardonnay, que ens ha agradat força i no ha durat gaire...


Queda força bo...

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada