D'entre els milers de receptes i tipus de pastís de xocolata que deuen existir arreu, hem trobat en aquesta anomenada torta tenerina un dels nostres favorits a casa.
És tradicional de la vila italiana de Ferrara i es caracteritza sobretot per la seva capa exterior craquelada, que contrasta amb l'interior més aviat "fondant". Queda baixeta, no es tracta de cap massa airejada però no és gens pesada sinó molt agradable de menjar. Un altre tret important i destacat és que no conté cap tipus de farina.
A més, resulta fàcil i econòmica i, per tant, ideal per formar part del receptari dolç i xocolater de casa.
Ingredients:
- 80g de mantega
- 200g xocolata negra
- 4 ous (M)
- 150g sucre
- Sucre llustre (per decorar per sobre un cop cuita en fred)
Elaboració:
Fonem xocolata al bany maria.
Un cop fos i una mica tebi (amb la xocolata a no gaire més de 32º), hi incorporem la mantega pomada. Integrem bé.
Muntem les clares amb 75g de sucre. A punt de neu.
Espumem els rovells batent-los amb les barilles automàtiques. A continuació, hi anem abocant la xocolata amb la mantega integrada d'abans.
Finalment, integrem les clares amb l'ús de la llengua, amb moviments envolvents, mirant que ens baixi el mínim.
Posem en un motlle rodó petit encamisat amb paper de forn. Enfornem a 180º durant uns 35 minuts.
Ens quedarà un pastís francament addictiu. A mi m'agrada especialment combinar-lo amb un Jurançon com el Fébus doux, cupatge de Petit Manseng i Gros Manseng, que ens vam endur de la Cave de Jurançon. Dolç i fresc, àgil, amb aromes de fruita tropical, sobretot surt el mango. Crec que combina fantàsticament amb aquest pastís de xocolata.
Salut!
Aquest pastís fa una pinta espectacular!! El faré un dia d'aquests! Moltes gràcies i felicitats pel blog!!!!
ResponEliminaGràcies pel teu comentari i endavant amb el pastís, veuràs que és prou fàcil i el resultat déu n'hi dó com és de bo. Salut!
Elimina