diumenge, 29 de març del 2020

Orecchiette amb salistixa i bròcoli. Vi Novell 2019 (Celler Masroig, DO Montsant)

Anem amb una proposta completa, ràpida, facileta, molt gustosa i molt ben acompanyada.


Si bé el plat, i sobretot la pasta - "Orecchiette" és tradicional de la Puglia (Itàlia), el vi que hi hem posat és molt més de proximitat, del Montsant. En concret, el tradicional Vi Novell, 2019, del Celler Masroig, cupatge de Garnatxa Carinyena. L'esplendor de la fruita fresca vermella, que ens ha combinat molt bé amb el plat de pasta amb verdures i carn de porc.

No hem tingut sort al rasca i guanya

Ingredients:

- 1/2kg carn picada/salsitxa amb pebre
- 1 bròcoli (500g)
- 350g orecchiette
- 2 grans d'all
- Sal
- Pebre
- Oli
- Raig de conyac

Elaboració:

En una paella ampla esmicolem la carn i la fregim amb una petita base d'oli amb els alls picats. Un cop cuita, s'afegeix el raig de conya i es reserva.

D'altra banda, posem abundant aigua a bullir en una cassola i coem el bròcoli tallat menut. Pocs minuts, que no perdi la verdor ni el cruixent! Un cop cuit, amb un girapeix, el posem a la paella on teníem la salsitxa.

Fem bullir aquesta aigua novament per bullir la pasta. Un cop cuita al dente, l'afegim escorreguda a la paella, al foc, incloent-hi una cullerada del mateix brou de cocció.

En dos o tres minuts, hi haurà prou per integrar-ho tot.


Servim i acabem amb una mica de pebre acabat de moldre sobre el plat.




I encara es més bo acompanyat per l'alegria del Vi Novell del Masroig: bandarra, popular, i amic de la gresca i la tradició.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada