dilluns, 23 de març de 2020

Sedanini rigati a la sorrentina

Una recepta de pasta que es fa en un pimpam i que dóna com a resultat un plat en què el tomàquet, aromatitzat amb all i herbes, i el formatge (tant filat com sec), seran els protagonistes.


Ingredients:

- 300g pasta (en el meu cas, sedanini rigatti: com uns macarrons estriats)
- 125g mozzarella
- 450g tomàquet triturat
- 1 gra d'all
- Formatge parmigiano reggiano DOP

Elaboració:

D'una banda, bullim la pasta en abundant aigua amb sal i aturem cocció al dente. En reservem part de l'aigua de cocció.

D'altra banda, en una paella sofregim un all i de seguida hi afegim el tomàquet, per fregir-lo. 

Un cop el tomàquet cuit i una mica reduït, hi afegim la pasta, on s'acabarà de coure durant un parell de minuts més.

Per al muntatge en una safata de forn, estenem tota una base de pasta amb tomàquet. Per sobre, ratllem formatge i hi posem trossos de mozzarella. Cobrim amb l'altra meitat de pasta i, finalment, tapem amb més formatges (dels dos).

Gratinem fins que fongui i dauri mínimament.




I servim. Rematem, ja al plat, amb una mica d'alfàbrega seca mòlta.


Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari