dimarts, 17 de març del 2020

Maduixa, xocolata, merenga, succès, oli, sal i pebre

Un títol ben llarg per a unes postres que són més aviat minimalistes, al plat, de composició, on intervenen diferents elements que es complementen d'allò més bé: maduixes, xocolata, merenga, succès... i, finalment, oli, sal i pebre, molt subtil, però que marcarà la diferència la final.



Ingredients:

- Bescuit succès: aquí, la recepta

- Per a la mosse de xocolata:
  - 4 ous
  - 80g mantega
  - 70g sucre
  - 145g xocolata negra

- Per a la merenga:

  - 90g sucre
  - 90g sucre llustre
  - 90g clares d'ou
  - Vainilla
  - Sal

- Maduixes
- Oli
- Sal (escames)
- Pebre

Elaboració:
  
Per a la mousse de xocolata:

Separem rovells de clares.

Blanquegem rovells i sucre.

Hi afegim mantega fosa i seguim fuetejant.

Hi afegim la xocolata fosa i seguim amb les barilles.

D'altra banda, muntem les clares a punt de neu.

I anem integrant aquestes clares a la preparació anterior.

Ja ho tndrem.

Per a la merenga:

Muntem les clares amb el sucre normal. Hi afegim l'aroma de vainilla i un pessic de sal.

Amb l'espàtula, integrem el sucre glace, mirant de mantenir l'estructura airejada, tant com ens sigui possible.

Posem en màniga i dosifiquem sobre safata coberta de paper de forn. La idea és fer-ne peces que després encaixarem unes amb les altres, per parelles, més o menys grans, això com vulguem. Podem fer des de formats de mossegada fins a pastissos per compartir.

Enfornem 1 hora a 100º o 1'5 hores a 90º (si pot ser, millor amb ventilador), aproximadament. Com menys fort el forn, i més estona, millor: volem obtenir una merenga ben cruixent per fora i airejada per dins, gens "xiclosa".

Els darrers minuts, la cocció la fem amb la porta del forn mig oberta, per tal de facilitar l'extracció d'humitat.

I ja podrem emplatar, com més ens agradi, això sí, acabant amb un raig d'oli d'oliva verge extra, sal en escames, i pebre.





Us agradarà... lleuger, contrastat, en diferents textures... en voldreu més.

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada