diumenge, 10 de maig de 2020

Brownie tebi d'avellanes amb brunoise i coulis de maduixa

Presento nova proposta de postres al plat però que, si agafem el brownie per separat, es converteix també en una magnífica opció per a l'esmorzar del dia a dia. Ell solet, ja és prou bo.



Ingredients:

Brownie:
- 265g xocolata
- 200g ou
- 175g avellanes torrades i sense pell
- 135g mantega pomada
- 135g farina
- 255g sucre
- Pessic de sal

Coulis de maduixa:
- 370g maduixes
- 50g sucre
- 1g agar-agar

Elaboració: 

Per al brownie, ja se sap que és molt senzill. Comencem fonent la xocolata al bany maria, a trossos petits per facilitar la tasca. Un cop fosa, hi afegim la mantega. Integrem.

A banda, batem els ous amb el sucre, amb una barilla manual serà suficient perquè no ens cal pas gaire aire. Hi afegim també el polsim de sal. 

Després integrem als ous la barreja de la xocolata i la mantega, un cop refredats.

Integrem la farina passada pel sedàs.

Finalment, per acabar la massa, hi posem les avellanes trossejades grosso modo.

Vessem la preparació en un motlle d'aproximadament 30x30 i enfornem a 180º durant uns 25 minuts.

Un cop fred, desmotllem.

Per al coulis, passem les maduixes pel túrmix fins convertir-les en puré.

Barregem aquest puré amb el sucre i l'agar-agar en un cassó.

El portem a bullir sense parar de remoure, i mantenim aquesta cocció durant 1 minut i mig.

Apaguem el foc, ho vessem sobre una safata, enfilmem (no a pell) i deixem refredar en nevera fins que ens agafi la textura que volem, de coulis lleugerament espès.

Només ens resta emplatar. Jo he agafat un parell de trossos de brownie i he distribuït al plat una mica de coulis i mitja maduixa tallada en brunoise, ben petita. Trobo que tebi queda també especialment bo.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari