diumenge, 10 de maig del 2020

Carxofes farcides de brandada de bacallà. Conca d'Orcau Macabeu 2014 (Terrer de Pallars, DO Costers del Segre)

Ja teníem publicada al blog una recepta de carxofes farcides de brandada de bacallà (aquí, la recepta) i en aquesta ocasió l'hem repetida, amb algun canvi. 


També hem canviat el vi. Hem pujat una mica respecte a l'A part (Garnatxa Blanca de Cellers Tarroné) de la Terra Alta de l'altra vegada. Aquesta vegada, hem pujat fins a Figuerola d'Orcau i hem gaudit d'un sensacional, molt destacat!, Macabeu: Conca d'Orcau 2014, de Terrer de Pallars. 


Ingredients:

- 250g bacallà fresc
- 1 all
- 150ml oli
- Sal
- Pebre
- Raig llet
- 4 carxofes
- Mousse de pebrot del piquillo (emplatat)

Elaboració:

Escaldem el bacallà.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, fem ballar un all a làmines. 

Hi afegim el bacallà, un cop escaldat, a la paella de l'oli. El saltegem i l'anem matxucant, perquè s'impregni bé.

Posem tot plegat, oli inclòs, en un got batedor. Turmitzem. Salpebrem. Hi afegim més oli, a raig, per emulsionar. En funció de la textura que vulguem, hi podem afegir més llet. Posem en màniga.

Les carxofes, les bullim a l'anglesa (aigua amb sal i farina) fins que siguin cuites.

Després, les en traiem i les posem cap per vall per escórrer-les de l'aigua.

Les buidem per dins amb l'ajuda d'una cullera parisina o una cullera petita qualsevol, com preferiu.

Omplim amb la brandada, fins al final.



Emplatem sobre una base de mousse de pebrot de piquillo.

I per beure, quina meravella de Macabeu! Vinyes de més de 30 anys. Fermentat i criat en acàcia, amb treball de mares i battonage de 6 mesos. Elegantíssim, en un punt òptim d'equilibri acidesa - envelliment, seriós.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada