dissabte, 23 de maig de 2020

Patates d'Olot. La Peluda 2015 (Herència Altés, DO Terra Alta)

Des que a principis d'any vam menjar les patates de la Déu, que teníem pendent de fer-ne a casa: aquelles, diguem-ne les originals, ens van meravellar i van deixar el nivell ben alt. Cal dir que les d'aquesta recepta, les casolanes, queden bones, però no arriben a aquell nivell.


Una recepta de La Garrotxa que hem volgut maridar amb un vi ben bé de l'altra extrem del país, de la Terra Alta: La Peluda 2015, monovarietal de Garnatxa peluda que ens ha tornat a satisfer, i de quina manera. Ara bé, la propera vegada, no allargarem tant i l'obrirem més jove.



Ingredients:

- 1kg de patates, aproximadament
- 3 tomàquets
- 2 cebes
- 1/2kg carn de porc
- Raig de vi ranci
- Herbes aromàtiques
- Sal
- Pebre
- Oli
- Molla de pa
- Raig de llet
- Clares d'ou
- Aigua / brou

Elaboració:

No cal dir que ens hem de treballar un bon farcit a partir d'un sofregit al qual al final hi afegirem la carn.

Comencem posant al foc la ceba. La fem suar i que vagi fent. Podem aprofitar per començar a aromatitzar amb l'herba seca que haguem triat. 

Després hi posem el tomàquet ratllat. Deixem coure i reduir.

Desglacem amb el vi ranci.

Hi afegim la carn. Salpebrem. Deixem coure. Reservem.

A banda, haurem de tallar les patates a rodanxes primes, a ganivet o millor encara amb amb mandolina.

Les fregim mínimament, sense arribar a coure-les completament, i les retirem de l'oli.

Un cop tèbies, ja podrem posar una mica del farcit que teníem reservat i que opcionalment podem haver triturat, més o menys. En aquest cas, l'hem triturat una mica. Cobrim amb una altra capa de patata.




Només resta passar per clara batuda i fer el fregit final.



Emplatem i ens preparem el pitet.




Ja podem anar omplint copes amb La Peluda. Frescor, un punt herbaci, una acidesa ben interessant, que demana seguir bevent i gaudint-ne.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari