dissabte, 13 de juny de 2020

Costelló de porc a la cassola. Mazuelo 2014 (Casa Primicia, DOC Rioja)

Aquests dies que havia fet una mica més de fresca, però tampoc teníem gaire temps per a la cuina, hem volgut fer una cassola ràpida de costelló que queda força bé.



L'hem acompanyada d'un dels dos monovarietals de Casa Primicia que encara teníem al celler de casa: el Mazuelo, 2014. En la línia dels altres, extraordinari.


Ingredients:

- 500g costelló de porc
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 fulla llorer
- 1 branca romaní
- 1 branca farigola
- 2 tomàquets madurs
- Raig de vi ranci
- Raig de conyac
- 3 patates
- Raig d'aigua
- Oli
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Marquem el costelló a la cassola amb una mica d'oli. Un cop daurat, hi afegim la ceba tallada a juliana, els alls, el tomàquet tallat a quarts i les herbes. Remenem.

Apugem el foc i tirem els alcohols. Deixem evaporar.

Hi posem les patates mal tallades, mullem gairebé a cobrir i deixem coure durant una hora almenys.

Tan senzill i ràpid de fer com bo.


Ja podem emplatar.

Acompanyem amb el Mazuelo 2014 de Casa Primicia. Tot i els seus sis anys, el monovarietal de Carinyena estava en un moment ideal, fresquíssim, molt golós i afinat. Té 10 mesos de criança en bota de roure americà. Estem enamorats els monovarietals de Casa Primicia! Aquí, el post de la visita.




Cap comentari:

Publica un comentari