diumenge, 7 de juny del 2020

Mar i muntanya de calamarsons farcits de carn. Laqvarta blanc 2017 (Sant Josep Vins, DO Terra Alta)

Ja feia massa temps que no ens hi posàvem amb un mar i muntanya que tant agrada a casa. Aprofitant que teníem congelat el farcit de les patates d'Olot, i que teníem a la nevera uns calamarsons que semblaven demanar a crits que els farcíssim, va ser un dit i fet. És un platàs, tan senzill com bo.



I per acompanyar, hem pensat que seria una altra bona ocasió per a Laqvarta, francament versàtil. Ha funcionat molt bé, tot i que no al punt del bacallà amb pèsols de l'altre cop (aquí, la recepta), que va ser clavat, un maridatge com per recordar-se'n.

Ingredients:
- Farcit (vegeu farcit de patates d'Olot: aquí la recepta)
- 8 calamarsets
- 2 cebes
- 3 grans d'all
- 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
- Raig de conyac
- Raig d'oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Elaboració:

En una paella posem l'oli i quan estigui calent hi posem la ceba juliana. A foc baix, sense que agafi pas gaire color.

Després, hi posem els alls.

A continuació, desglacem amb el conyac.

Un cop reduït l'alcohol, hi posem el tomàquet. Coure i reduir.

D'altra banda, posem el farcit en una màniga per farcir més còmodament els calamars i tanquem amb un escuradents per assegurar.




Els afegim a la cassola, on els marquem mínimament sobre el sofregit.


Els acabem de coure en 15-20 minuts.

I anem per emplatar.


I anem per maridar, com apuntàvem, amb Laqvarta.









Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada