divendres, 12 de juny del 2020

Espaguetis a l'Amatriciana. Trempat (Vins de Pedra, DO Conca de Barberà)

A la dieta habitual no pot faltar la pasta, tant per motius nutricionals així com també per facilitat i rapidesa a l'hora d'elaborar la major part de plats de pasta.


En aquesta ocasió, una senzilla Amatriciana, de gust ben intens, que acompanyarem de conya amb un trepat, aquest cop, amb el Trempat de Vins de Pedra. Quan fa calor, la tendència a trepatejar s'accentua d'allò més a casa.

Ingredients:

- 150g guanciale (cansalada curada al pebre)
- 400g tomàquet triturat (o pelati)
- 350g espaguetis
- 1/2 got vi blanc
- Raig oove
- 40g pecorino romano (o formatge sec)
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Marquem la cansalda i fem que cogui en el seu propi greix. Un cop cuita i amb color, desglacem amb el raig de vi blanc. Un cop reduït el vi, reservem la cansalada.

A la mateixa paella, coem i reduïm el tomàquet, almenys uns 10 minuts.

En paral·lel, bullim abundant aigua amb sal per coure la pasta.

Quan el tomàquet estigui cuit, reincorporem la cansalada reservada. Tot just després, hi afegim els espaguetis cuits al dente. Barregem bé.

Emplatem ratllant formatge per sobre i una mica de pebre acabat de moldre.

Això combina, molt i molt bé, amb el vi triat per a l'ocasió: el Trempat, monovarietal de Trepat, que ens encanta especialment ara en època de calor, i que li va molt bé a la pasta (més encara quan el pebre té el seu protagonisme).



Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada