dimarts, 30 de juny del 2020

Truita de riu amb ametlles. Somdinou blanc 2017 (Celler Cooperatiu de Gandesa, DO Terra Alta)

Generalment, quan pujo cap al Béarn o als Hautes Pyrénées, hi ha algun àpat en què acabo menjant truita de riu. Doncs bé, el darrer cop, va ser una truite aux amandes que em va agradar especialment i que vaig pensar que me l'emportaria cap a casa (la idea, és clar).


Per a l'ocasió, vam obrir el Somdinou blanc 2017, cupatge de Garnatxa Blanca i Macabeu, referència força coneguda del centenari Celler Cooperatiu de Gandesa, que bé mereix una visita, dit sigui de passada.


Ingredients:

- 1 truita de riu
- Grapat d'ametlles en làmines
- Grapat de cirerols
- Grapat de tàperes
- Mantega
- Oli
- Sal
- Pebre
- Raig de vi blanc

Elaboració:

És ben senzill. Posem una paella al foc on càpiga la truita sencera. Hi posem mantega i una mica d'oli per dificultar que el greix animal se'ns pugui cremar.

Allà, comencem a coure, primer a foc mig - alt, la truita sencera, prèviament salpebrada. Després abaixem el foc i seguirem la cocció, durant uns minuts, en funció del pes del peix.

Quan li donem la volta, en els darrers minuts de cocció, hi afegirem els cirerols, les ametlles prèviament torrades en una paella al foc, i les tàperes. Podem desglaçar amb una mica de vi blanc, per ajudar a què ens quedi un mínim d'humitat. O més quantitat, si el que volem és directament una salsa.

Queda realment boníssim.



Ja podrem servir i acompanyar del Somdinou, que ja haurem hagut d'obrir en el darrer tram de cocció. Passa de meravella també sol.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada