diumenge, 14 de desembre del 2014

Restaurant Topik (Eixample, Barcelona) (IV)

Com que ja van unes quantes visites a aquest restaurant, sempre en la versió del menú de migdia, em limitaré a penjar les fotografies dels plats tastats. Tots, sense excepció, ens han agradat, per bé que en cada àpat n'hi ha hagut que ha estat per sobre del nivell de la resta o, si més no, ens ha fet xalar especialment.

En segueixo recollint l'experiència sempre que hi anem perquè un cop rere l'altre descobrim nous plats, sovint sorprenents, ja que l'oferta és ben variada i les meves ganes d'anar tastant novetats no tenen aturador, al contrari.

Primers:

- Tomàquet ple de ventresca de tonyina i crema d'Idiazábal. Original, vistós, de temporada (era estiu) i bo... trets que acostumen a ser comuns en l'oferta del Topik.



- Arròs negre d'espàrrecs, calamar i flors de carbassó



Segons:

- Lluç de palangre amb terrina de botifarra. Aquest va ser el plat que més va agradar. La combinació dels dos elementes, extraordinària. I el lluç, molt bo i al punt!



- Steak tartare de bou. Particularment, vaig trobar a faltar més protagonisme de la carn, que quedava en segon pla darrera de condiments massa accentuats.



Postres:

- Selecció de formatges. Cada cop que tinc oportunitat de posar el punt i final a un àpat amb formatges (poques vegades m'he trobat amb aquesta possibilitat), sovint no la deixo escapar. Tot i agradar-me el dolç, no arriba al nivell de dèria que tinc pels formatges.



- Coulant de xocolata. La meva dona, en canvi, fanàtica de la xocolata, un àpat al Tòpik equival a un coulant per postres.


Salut!

(Data del dinar: 11 de juliol de 2014)

3 comentaris:

  1. Ja saps que jo en soc un fan... I ara que et llegeixo, a veure si un migdia d'aquesta setmana, m'hi deixo caure. Sempre gaudeixo molt allà..!!

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ricard, si al final hi acabes anant, si tens la sort de trobar la ventresca de tonyina a la pedra, te la recomano especialment!
      Salut!

      Elimina