dijous, 9 de juliol del 2015

Fideus de xai amb el seu brou

Amb el fondo o brou fosc de xai (aquí la recepta), i amb retalls de la mateixa carn i de verdures, vaig elaborar un rossejat de fideus facilíssim, rapidíssim i de gust molt i molt pronunciat, exquisit.

Ingredients: 
- Fideus (número 4)
- Brou
- Retalls de carn de xai i verdures, tallats petits

Elaboració:

Fregim els fideus per enrossir-los (també es pot fer al forn, sense oli). Així obtenim un bonc color torrat que, a més, farà que els nostres fideus no necessitin tanta hidratació i serà més difícil que se'ns passin de cocció. 



A la paella, mentrestant, remenm verdures i carn. A continuació, hi afegim els fideus, Hi donem un parell de voltes i quan tinguem el brou bullint, l'incorporem a la paella fins a cobrir la resta d'ingredients o, com a referència genèrica, fins els cargols de les nances de la mateixa paella. 





Ara és el moment de salar perquè el brou, recordem, no n'incorpora pas sinó que és neutre, per definició. d'ingredients o, com a referència genèrica, fins els cargols de les nances de la mateixa paella.

Deixem bullir a foc fort durant el temps que demanin en cada cas els fideus. En el meu cas, uns 13 minuts aproximadament. A mi m'agrada acabar la cocció al forn, més aviat per la part de dalt, perquè els fideus quedin lleugerament en punxa. Per a això, vaig introduir-hi la paella amb el forn preescalfat a 200º. 

Si se'ns resseca, no hi ha problema d'afegir-hi més brou.

Quan els fideus estiguin cuits, treiem del forn, deixem reposar 5 minuts i servim.



Un plat molt saborós, amb tota la substància del xai.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada