dilluns, 20 de juliol de 2015

Llomillo (o llaminera, solomillo) de cérvol amb salsa Strogonoff

Un plat de caça força bo en el que el més important és encertar-la en la cocció del cèrvol perquè quedi tendre, així com la salsa, que serà molt saborosa i amb força personalitat. Es tracta, a més, d'una recepta que, tot i ser de caça, és vàlida per a una preparació com aquesta, que no és pas llarga ni necessita de marinats previs característics d'aquest tipus de cuina ja que estem davant d'una peça ben magra com la llaminera..

Ingredients:

- 650g de llomillo de cérvol tallat a tacs
- 1 cullerada de cafè de mostassa de Dijon
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de julivert
- 2 xalotes petites picades
- 1 dent d'all picat
- Cogombrets en vinagre
- 1 cullerada sopera de mantega
- 200g de bolets a daus
- 1'5dl de nata
- 1 toc de Vodka
- Unes gotes de quetxup
- Sal

Elaboració:

Segellem el llomillo de cérvol en una paella per tots els costats i reservem.



A la mateixa paella, posem la mantega, hi afegim la xalotaca picada, l'all i sofregim 5 minuts.



Hi incorporem els xampinyons, saltegem, abaixem el foc i al final salpebrem.



Desengreixem el fons de la paella amb el toc de vodka, hi afegim els cogombrets a juliana i flambegem.

Finalment, hi incorporem la nata, barregem i posem la mostassa i el quetxup fins reduir. Rectifiquem de sal i pebre.




Com a guarnició, podem fer un puré de moniato: l'emboliquem en paper d'alumini i enfornem a 180º durant uns 40 minuts. Trinxem amb oli, sal i pebre. Si no, també el podem deixar en forna de daus,

També li van bé uns tomàquets cirerols caramel·litzats: en una paella calent sense oli, quan surti fum, posem els tomàquets. Quan aquests tinguin punts negres, retirem del foc i els donem un toc de sal, sucre i oli. Immediatament es caramel·litzaran i quedaran boníssims.


Salut!

(6 de novembre de 2014)

(Recepta de @Patxi Aranguren)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada