divendres, 24 de juliol del 2015

Restaurant Manolete Tapeo Relajao (Barceloneta, Barcelona)

Nit calorosa la d'ahir. Teníem ganes de sopar a Manolete però, a diferència del que acostuma a ser habitual, no teníem gaire gana. Aquest cop, la calor ens estava vencent.






La reserva ja la teníem feta de feia temps i no vam voler desaprofitar l'ocasió: tot un encert.

D'acord amb la filosofia del local, vam optar per escollir un seguit de platets a compartir, alguns en format tapa (hi ha plats que es poden demanar així, en petit format), cosa que facilita per més tastets, i més si la gana no és excessiva.

Local acollidor, ple com l'ou, i tot i que el personal de sala era ben escàs, corren cames ajudeu-me i el servei per tant mai no se'n resenteix sinó que és fluïd i l'atenció és força bona. A més, vam seure dins a unes taules que estan en un raconet especialment indicat per a parelles, més tranquil que el menjador principal, ple de gom a gom d'un parell de grups.

Al gra. Això vam sopar:

- Dues truites de "camarones". Exquisides, molt ben fregides, ben saboroses.


- Tapa de "chanquetes". També bona fritura i agradables de menjar.


- Tapa de "cazón en adobo". Un altre fregit amb força presència de l'adob. Estava especialment bo. 
Tot i ser un altre arrebossat i fregit, en cap moment sensació de pesadesa. Al contrari, passava d'allò més bé.


- Pop amb humus i oli de pebre vermell ("pimentón"). Excel·lent, tant l'humus com el pop, tot i que vaig trobar a faltar una mica més de tall.


- Mollete Manolete amb pernil ibèric, maionesa d'all rostit i ou a baixa temperatura. Viciós!



I amb això, per a dues persones, ja vam tenir prou.

Per beure, vi blanc a copes: Analivia (D.O. Rueda), un Verdejo que va complir. La carta de vins té unes quantes referències catalanes però els preus em van semblar una mica elevats.


Tot plegat, amb un descompte per promoció del 30%, ens va sortir per 26 euros (37 sense descompte) que els trobo molt ben pagats atesa la qualitat del menjar i el bon servei de principi a fi.

No descartem tornar-hi i provar d'altres plats que vam veure desfilar i que tenien molt bona pinta, com ara el salmorejo i els tartars...

Salut!

(Data del sopar: divendres, 23 de juliol de 2015)

2 comentaris:

  1. Em sentit molt parlar d'ells i de les seves tapes. Veig que ideal per un tapeo oi?. També he vist algun dels seus menus de migdia que semblen prou correctes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Bacoyboca, penso que la filosofia del local es demostra en l'estructura de la carta: pensada justament per poder demanar bastants plats i compartir, tapear. No és gaire extensa l'oferta però això sí, tot el que vam menjar, prou bo! Estaré al cas dels menús de migdia, que no els conec. Salut!

      Elimina