diumenge, 1 d’abril del 2018

Ou a baixa temperatura sobre crema de nyàmeres amb col de brussel·les, espàrrecs bladers i xirivia

Avui presento un d'aquells tipus de platets que a mi personalment més m'agraden per sopar. Molt fàcils, amb prou feines hi ha recepta més enllà de coure de forma senzilla cadascun dels ingredients, i després juntar-los al plat, on s'entenen de conya.



Ingredients:

- 1 ou cuit a baixa temperatura
- Xirivia
- Cols de Brussel·les
- Espàrrecs bladers
- Nyàmeres
- Llet
- Sal
- Pebre
- Oli

Elaboració:

Per fer l'ou, el coem a baixa temperatura a 65º durant 30 minuts (aquí explico més detalladament com fer-ho).

Les cols de Brussel·les m'agrada fer-les al vapor, en un estoig de silicona al microones, durant tot just uns 3 o 4 minuts.

Els espàrrecs bladers tot just escaldats en aigua bullint amb sal i immediatament refredats en aigua amb gel. Després, podem marcar en planxa, o no (jo no ho vaig fer).

Les xirivies estan rostides al forn a 200º amb un raig d'oli, amb pell i tot, durant uns 20 minuts o fins que observem que estan tendres i rostides (amb color torrat per l'exterior).

Finalment, les nyàmeres estan bullides, fetes puré i lligades amb una mica de llet (ho podríem lligar amb nata o emulsionar amb oli però he volgut desgreixar al màxim).

Emplatem, salpebrem i gaudim trencant l'ou: el rovell lligarà tot el conjunt a mode de salsa untuosa. Prepareu el pa!. Aquí, el video trencant l'ou:



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada