diumenge, 5 d’abril del 2020

Bavette allo scoglio. Vi Te la Dedico 2017 (Vins del Tros, DO Terra Alta)

Novament, proposem al blog una recepta de pasta, de tradició molt italiana. Aquest cop, a base de peix, i utilitzant pasta llarg, concretament Bavette. L'elaboració allo scoglio és similar a la de la pasta frutti de mare, però amb una mica més de contingut de tomàquet.



I per beure, l'hem volgut maridar amb Te la Dedico, excel·lent vi de la Terra Alta.




Ingredients:

- 16 gambes
- 1kg musclos
- 1/kg calamars
- 200g tomàquet cirerol
- 4 cullerades soperes de tomàquet triturat
- 3 grans d'all sencers
- 2 grans d'all picolats
- Oli d'oliva verge extra
- Raig de conyac
- Raig de vi blanc
- 320g pasta Bavette (o la que preferiu)
- Sal
- Pebre
- Julivert

Elaboració:

En una paella gran amb un generós raig d'oli, posem els alls sencers pelats per aromatitzar l'oli, a foc baix. Després, els retirem i hi afegim les gambes. Un cop mínimament enrossides, les en traiem.

En aquest mateix oli, hi afegim els dos grans d'all picolats. Els deixem 2 minuts. Hi afegim els calamars a foc fort per enrossir-lo. Salem. Hi afegim un bon raig de conyac. A continuació, hi posem les cullerades de tomàquet triturat. Coem uns 5 minuts.

Hi afegim els cirerols partits per la meitat. Mantenim durant uns dos minuts per evitar que se'ns desfacin.



A banda, en abundant aigua bullent i sal, coem la pasta uns minuts menys que estigui cuita ja que la voldrem acabar de deixar al dente quan la posem a la paella de l'anterior elaboració.

D'altra banda, en una cassola amb un raig de vi blanc, obrim els musclos. Reservem.



Aleshores, posem la pasta a la paella on teníem l'altra elaboració, amb part del líquid de cocció (1 cullerot serà suficient). També hi afegirem el fumet colat d'haver cuit els musclos.



Només resta acabar de coure la pasta, remenem, integrem bé tots els elements i, a falta d'un minut, hi afegim les gambes i els musclos.




Acabem amb una mica de julivert acabat de picar per sobre.

Ja podem emplatar.




I anem obrint, per a l'ocasió, un tros de vi que ens fa viatjar fins la nostra estimada Terra Alta, aquest cop de la mà de Vins del Tros, i el seu Te la Dedico 2017, cupatge de Garnatxa Blanca i Chenin. Són 14º de vi amb cos, absolutament gastronòmic, fresc, amb bona acidesa, d'un color preciós, sedós, que ens anirà de conya amb la pasta, per bé que seria capaç d'aguantar plats força més contundents que aquest.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada