dijous, 2 d’abril del 2020

Pastís de formatge mató a la taronja

Pocs pastissos tan coneguts com el de formatge, o cheesecake, com s'acostuma a anomenar en tots els idiomes.


El que avui presento, està fet amb formatge fresc i aromatitzat amb taronja, per la qual cosa destacarà sobretot pel seu grau més pujat d'humitat, que sempre s'agraeix en un pastís com aquests.

Ingredients:

- 500g formatge fresc (mató, o recuit)
- 180g sucre
- 2 rovells
- 10g midó de blat de moro
- Suc d'una taronja i la seva pell ratllada
- Extracte de vainilla (opc.)
Per a la base (de galeta):
- 80g mantega (pomada o fosa)
- 200g galeta (1 paquet)

Elaboració:

Per a la base, simplement cal que treballem els dos ingredients fins obtenir una massa que puguem estirar a la mida del motlle desmuntable de 22cm, sobre una base protegida amb paper de forn. Reservem.

Per al farcit de formatge, barregem el formatge amb el sucre.

Hi afegim l'ou, la pell i suc de taronja, el midó i les aromes.

Barregem fins que tinguem una massa homogènia ben integrada.

Enfornem a 180º durant uns 45 minuts. 

Deixem refredar una mica el pastís i ja el podrem tastar. Tebi, està boníssim.



Realment està deliciós, humit, amb gust delicat de formatge aromatitzat amb la taronja que aporta frescor.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada