dimecres, 8 d’abril del 2020

Mona de pasqua de xocolata 2019

De mones, n'havíem fet de brioix i de xocolata, enguany havia de ser el de la tipus Sara però no ha pogut ser. Pressions familiars ens han conduït finalment a repetir una de xocolata que, val a dir, ha agradat força i, a més, és força senzilla i ràpida de fer.




La base, és un pa de pessic, que obrirem en dues meitats per farcir-lo amb melmelada d'albercoc, i que acabarem napant amb una cobertura de xocolata.

Ingredients:

- 125g farina fluixa
- 125g sucre
- 4 ous
- Essència de llimona (o ratlladura)
- Mig sobre d'impulsor químic (llevat Royal)

- Rom
- Melmelada d'albercoc

Per a la cobertura:
- 150ml nata líquida
- 150g xocolata cobertura
- 75g mantega

- Xicres de xocolata
- Figures de xocolata

Elaboració:

Per al pa de pessic, es tracta d'aconseguir una massa ben aèria que ens doni un producte final ben esponjós. Per tant, d'una banda, blanquejarem els rovells amb la meitat del sucre i, d'altra banda, muntarem les clares amb l'altra meitat, a punt de neu.

A continuació, al bol dels rovells, hi posarem una mica de la clara per esponjar la massa i fer més fàcil anar-hi integrant, progressivament, la farina amb l'impulsor. Hi afegim, també, l'essència de llimona.

Anirem alternant farina (sempre tamisada) i clares, acabant per aquetes últimes.

Vessem sobre motlle rodó més aviat petit perquè pugi més, cobert amb paper sulfurat, a 180º durant uns 30 minuts, aproximadament, fins que veiem que si hi fiquem un escuradents, en surt net.



Aleshores, quan haurà refredat una mica, desmotllem, partim per la meitat amb un ganivet de serra o millor amb l'ajuda d'una lira, i mullem (empapem una mica) amb rom. A continuació, farcim de melmelada d'albercoc, que en teníem de l'any passat i que està extraordinària.







Per acabar, escalfem la nata a punt d'ebullició i, aleshores, vessem sobre un bol on tindrem la xocolata i la mantega. Emulsionem i integrem bé, amb les barilles manuals.


Només resta napar el nostre pastís i decorar com més ens agradi.






Fa caliu i sobretot està molt bona.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada