dimecres, 29 d’abril del 2020

Orada al forn. Pardas Rupestris 2012 (Celler Pardas, DO Penedès)

D'aquesta proposta de #receptamaridada, en destaca tant l'orada, que està cuinada al forn, sense cap secret, com la guarnició, que queda tan bona com el peix, com un enorme Xarel·lo del Celler Pardas: aquesta ampolla, collita 2012, està increïble!



Ingredients:

- 1 orada de 850grams
- Patates
- Carbassó
- Cirerols
- Sal
- Pebre
- Oli
- Vi blanc
- Herbes

Elaboració:

Primerament, fem una precocció de les patates tallades a rodelles, mullant-les amb una mica de vi blanc i tapant, per afavorir que es vagin fent. 

Mentrestant, anem preparant el peix, salpebrant-lo i posant-li alguna herba per dins.

Quan tinguem les patates precuites, les posem a la base de la safata de forn. Per sobre, hi posem el peix i els trossos de carbassó, i els cirerols. Reguem amb una mica d'oli i de vi blanc.

Enfornem amb el forn preescalfat a 180º durant uns 40 minuts o fins que veiem que l'orada estigui cuita.

Un cop cuita, la treiem del forn i seguim coent la guarnició, a alta temperatura i en posició gratinador, perquè agafin un cert color.



Ja podrem anar obrint el nostre flamant Pardas Rupestris, cupatge interessantíssim de Xarel·lo amb Malvasia de Sitges. Ens va semblar que estava en el seu millor moment, tot i els seus ja vuit anyassos de vida. Quina frescor, encara, amb notes de fruita blanca i alguna toc bé herbaci.



Un vi sensacional, i un peix senzill ben "resultón" per al fàcil que és de cuinar.







Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada