dilluns, 27 de febrer del 2017

Restaurant Vinobar (Barbastro, Somontano, Huesca, Aragón) (#escapadasomontano)

Un cop feta la visita a Viñas del Vero (aquí, el post), de la qual vam sortir bastant contents i es que va allargar fins bén bé gairebé l'hora de dinar, vam haver de fer una mica de parada i fonda i de coixí. 



Ens havien recomanat uns quants llocs, la majoria a Barbastro, i ens vam acabar decantant per Vinobar, un lloc petit, força informal, amd diferents propostes de petits pintxos o platets pensats per compartir. El vi, tal com ja fa preveure el mateix nom, també juga un paper important i està molt bé l'oferta perquè tenen els vins exposats al llarg de tota la paret del menjador, amb el seu preu corresponent de venda. Si te la prens allà mateix, cal sumar uns 2 o 3 euros, diria que és un preu bastant habitual. Preponderància molt important de la D.O. Somontano, que és el que s'espera, per bé que n'hi ha alguna representació d'altres D.O.



La carta està escrita a la pissarra. Nosaltres vam fer el següent:





- Olivetes, gentilesa de la casa.



- Mini tosta de pebrot escalivat, sardineta i olives. Bon producte.



- Pebrots farcits de boletus. Més que pebrot farcit, va resultar ser més aviat un remenat d'aquests dos ingredients, que val a dir que estava força bo.



- Arròs negre de tinta de calamar, xipirons i allioli de safrà. Bona ració d'aquest arròs cuit al punt, força saborós, i sense escatimar producte.



- Peus de porc confitats. Molt bons, gelatinosos, es desfeien a la boca, i ben gustosos.



Per beure, vam fer dues copes, ambdues de Bodegas Pirineos:

- Pirineos blanc 2015. Cupatge de Chardonnay, Gewürztraminer i Sauvignon Blanc. Extraordinàrimaent aromàtic, donades les varietats del cupatge, floral i cítric. Amb suficient cos alhora. Fàcil. Va acompanyar molt bé.



- Pirineos negre, roble, 2015. Merlot i Syrah. Bastant aromàtic i fresc, afruitat i amb un lleguer toc de fusta. També ens va agrdar i va encaixar perfectament amb aquest àpat informal.



Vinobar ens va semblar una opció molt vàlida per a un àpat d'aquestes característiques: platets suggerents, pensats per compartir, amb prou opcions per tastar vi de la zona, i a un preu realment força ajustat. Segurament hi tornarem. Vam sortir per uns 20 euros, ni 10 euros per cap.



Per cert, ben a la vora, en el mateix carrer, a 1 minut, hi ha Vinos Murillo, una botiga magatzem d'un distribuidor de vins on es poden comprar vins de la DO a un preu inferior que al mateix celler. No cal dir que és parada obligatòria per omplir el cotxe de més d'una caixa de vins.




Salut!

(Data del dinar: dissabte, 17 de setembre de 2016)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada