dijous, 30 de gener de 2020

Com un caneló d'albergínia farcida de xai

En aquesta ocasió, més que una recepta, una idea. 


A qui no li ha sobrat mai carn de rostit? I, al mateix temps, la guarnició? Doncs a partir de totes les restes, carn, patatates i ceba, de l'espatlla de xai al forn que vam fer l'altre dia (aquí, la recepta), podem fer, afegint-hi només una albergínia i, si és vol (jo en vull), una mica de formatge també, un plat molt complet i força bo.

Ingredients:

- restes d'espatlla de xai (neta de qulasevol resta d'os)
- patates i ceba de la guarnició
- albergínia escalivada
- formatge (opc.)
- llet (opc.)
- mozzarella (per gratinar)

Elaboració:

D'una banda, preparem la carn: la tallem a ganivet prou menuda, com si fos per a canelons.

D'altra banda, la guarnició, la passem pel túrmix. Si ens queda massa densa, podem rebaixar amb una mica de llet, com si fos una beixamel. La idea és que ens serveixi per cobrir l'albergínia, a mode de caneló, i gratinar. Conserva tot el gust del rostit.

Per muntar el plat, treiem amb molta cura, d'una sola peça, cada meitat de la polpa d'albergínia. Una de les meitats, l'eixamplem una mica fent espai al mig, que és on posarem la carn, juntament amb uns daus de formatge. A més, per compactar una mica, podem afegir una cullerada petita de la salsa a la carn.

Tapem amb l'altra meitat de l'albergínia.

Napem amb la salsa de la guarnició, hi posem per sobre una mica de mozzarella i gratinem.

Només resta emplatar i servir. Us agradarà i en quedareu ben tips, és ben bé un plat únic, i totalment d'aprofitament.Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari