dijous, 23 de gener del 2020

Guisadet de pèsols amb pilotilles. Nosodos + 2015 (Albet i Noya, DO Penedès)

De vegades, les elaboracions més ràpides i fàcils de fer, sorprenen per com de bones queden, més del que en un principi se'n podria esperar.


Aquest és el cas d'aquest guisadet, que té com a protagonistes unes petites mandonguilles i un grapat de pèsols.

El tercer protagonista, i no menys important, és aquest vi: un extraordinari Xarel·lo sense sulfits afegits, del celler penedesenc Albet i Noya. Tot i ser de 2015, a aquesta ampolla li hem volgut donar una mica de temps a casa, en bones condicions, per veure com evolucionava, confiant en la fortalesa del Xarel·lo. I déu n'hi dó, quina sorpresa tan agradable. Ens hem trobat un vi encara prou fresc i seriós, no tan expressiu en nas com sí en boca, on té una presència destacada i seriosa. Ens ha encantat.



Ingredients:

- Ceba
- All
- Vi blanc
- Mandonguilles de porc petites (pilotilles)
- 1 pastanaga
- Pèsols
- Sal
- Pebre
- Oli
- Vi blanc

Elaboració:

Serà tan senzill com fer un sofregit amb l'all i la ceba tallada a juliana. No cal que agafi gaire color sinó que cogui. Hi posem també una pastanaga, que ens donarà aquella dolçor i color. La tallem a rodanxes primes, ja que aquesta elaboració no ens demana pas gaire cocció.

Mentrestant, a banda, fregim mínimament les pilotilles, per precoure-les i sobretot perquè ens agafi color.

Quan la ceba ja estigui a punt, hi posem dins les pilotilles que acabem de marcar a banda, mullem amb una mica de vi blanc i tapem uns minuts, pocs, per assegurar cocció de la carn.

Destapem, remenem una mica i quan ja gairebé ho tinguem a la textura i densitat que més ens agradi, hi afegim els pèsols, que pràcticament amb l'escalfor residual se'ns acabaran de coure. Ens donaran gust, textura, color, frescor.

I ja podem anar per emplatar i cordar-nos el pitet, que això serà bo, com el vi-nasso que hem proposat per acompanyar.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada