dissabte, 11 de gener de 2020

Galette des Rois

Enguany ha estat la primera vegada que li "hem fet el salt" al Tortell de Reis (aquí, la recepta) en favor del clàssic francès del 6 de gener, la Galette des Rois. Es tracta d'una elaboració amb base de pasta de full, farcida de frangipane, en què el protagonisme recau en les ametlles, i que jo només coneixia del pastís "Poirier" altrament dit "Amandine".Ens ha agradat, i força!, és més ràpid de fer (si no utilitzem pasta de full casolana) i ha triomfat bastant a taula.

Ingredients:

- Pasta de full
- 100g crema pastissera (aquí, la recepta)
- Per a la frangipane:
    - 80g sucre
    - 50g mantega
    - 1 ou
    - 100g farina d'ametlla
    - Extracte d'ametlla, o flor d'oranger... (opcional)
- 1 rovell d'ou
- Raig de llet

Elaboració:

Per a la frangipane, simplement es tracta d'elaborar primer la crema d'ametlles, treballant la mantega pomada amb el sucre. Després, hi afegim l'ou i, finalemnt, la farina d'ametlles i l'aroma. 

Incorporem la crema pastissera, integrem i deixem refredar el conjunt posat en màniga, dins la nevera.

Estenem la pasta de full i en tallem dos cercles del mateix diàmetre.Amb un motlle lleugerament més petit, pre-marquem el centre d'un dels dos anteriors i, per sobre, estenem una bona capa de frangipane.Humitegem amb aigua les vores del cercle per facilitar que s'enganxi amb l'altre cercle, que disposarem per sobre. Tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.

Pintem amb una barreja de rovell rebaixat amb llet.

Fem unes marques a la part superior del nostre pastís, també uns forats perquè respiri, i enfornem uns 15 minuts a 190º.

Treiem del forn i només quedarà esperar a les postres del dia 6 de gener per començar-ne a gaudir.Emplatem...

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari