dimarts, 7 de febrer del 2017

Arròs caldós de cranc

Darrerament estàvem fent molts arrossos, sobretot secs, algun melòs, però cap caldós. Aquest cop, després d'haver comprat uns crancs, vam decidir que els utilitzaríem per estrenar-nos amb un arròs caldoset, que resulta fàcil i molt agraït perquè en poc temps i menys complicació s'aconsegueix un plat força bo.


Ingredients:

- 10 crancs
- 320g d'arròs
- 1,5l de brou de peix
- 2 cebes
- 4 cullerades soperes de tomàquet fregit casolà
- 2 cullerades soperes de brandi
- 2 cullerades petites de pebre vermell
- Oli
- Sal

Elaboració:

En una cassola amb una mica d'oli, sofregim els crancs sencers perquè deixin anar ja una mica del seu gust al fons de la cassola. Reservem. Mentre fem el sofregit de les verdures que ve a continuació, anem separant el cap dels crancs del seu abdomen.



A continuació, sofregim ceba tallada a daus ben petits. Quan hagi caigut una mica, hi incorporem l'all picat, el deixem 4 o 5 minuts i hi afegim el pebrot tallat a daus més grans que la ceba.

Quan tot aquest sofregit estigui ben cuit, posem el pebre vermell i remenem ràpid perquè no se'ns cremi. Ara li donem canya al foc i posem el brandi a la cassola. Flambegem. A continuació, hi afegim el tomàquet fregit i ja de seguida anacarem l'arròs perquè se'ns impregin de tot el gust.




Quan el brou ja sigui bullent l'incorporem a la nostra cassola juntament amb els caps dels crancs. Però no tot el brou de cop sinó que ens en guardem una mica, no fos cas que ens passéssim a l'hora de mullar. Nosaltres, finalment, vam haver d'incorporar-lo tot, és a dir, el litre i mig.



Que bulli durant aproximadament 15 minuts. La primera part, a foc fort. Després, podem reduir-ne la intensitat. Quan restin pocs minuts per acabar la cocció, rectifiquem de sal.



Emplatem i gaudim.


Maridem amb el vi blanc Perlé, de Domaine Philémon, que conté encara una mica de carbònic residual natural de la mateixa fermentació. Esdevé un vi molt fresc, ben àcid, a base de les varietats Loin de l'oeil i Muscadelle. Encaixa perfecte amb els mariscos en general.



Salut!


4 comentaris:

  1. Ostrassss! M'has fet recordar un arròs que feia la meva iaia! Que bo! M'encanten els crancs....i ara fa anys que no en menjo!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, aviam si t'haurà fet el cuquet de tornar-los a fer o menjar... val la pena, deixen anar molt bon gust. Salut!

      Elimina
  2. Hola, Albert,
    Boníssims el crancs!
    De petits anàvem a buscar quan hi havia als rius!!
    Són molt saborosos el resultat amb arròs té que ser molt bo.
    D'on són aquests?
    Fins aviat,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fina, sí són bons, sí! Jo també alguna vegda, de petit, n'he anat a pescar però aquests són comprats a mercat, no pas pescats per mi, què hi farem!
      Salut!

      Elimina