dimecres, 28 d’agost del 2019

Amanida tèbia de llobarro amb llenties negres beluga i vinagreta de mango. Vi Clot d'encís blanc de negres (Agrícola Sant Josep, D.O. Terra Alta)

Aquest cop, més que una recepta, anem amb una idea de cuina d'aprofitament a partir del llobarro que teníem cuit a la sal (aquí, el post de la recepta corresponent).




A partir d'aquí, 4 coses més per fer una amanida completa i ben bona, que podem prendre totalment freda o bé tèbia, si preferim aplicar una mica d'escalfor al peix.

Ingredients:

- Llobarro al forn (ben net de qualsevol punxa)
- Brots (fulla verda)
- Tomàquet
- Mango
- Llimona
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Elaboració:

En un plat, disposem un llit de brots o fulls d'enciam, amb algun trosset de tomàquet, tan bo com puguem trobar-lo.

Per sobre, hi posem el peix i les llenties.




I acabem salsejant amb una vinagreta que haurem emulsionat amb 1/3 de llimona per 2/3 d'oli, prèviament salpebrada, i on haurem posat al final uns trossos de mango, així com el suc obtingut en tallar-lo.


L'acompanyem amb un vi que ens venia molt de gust obrir, i del qual en guardem un molt bon record des que el vam tastar per primer cop a la Mostra de vins i caves de Barcelona, ara déu fer ja uns 5 anys. Es tracta del Clot d'encís, de l'Agrícola Sant Josep, el blanc de negres de Garnatxa, amb què vam començar a conèixer aquest celler cooperatiu que, com el vi d'avui, ens encanta perquè hem anat tastant tot el que van treient al mercat, i déu n'hi dó! Com déu n'hi dó també l'entorn on s'ubica, en un "clot" de la Terra Alta, comarca de la qual n'estem fins als ossos, d'enamorats.

El Clot d'encís blanc de negres em resulta un vi ben especial i al qual li agrada força entaular-se. En aquesta amanida, complementa la fruita amb el seu component fresc i cítric, ens aporta acidesa, una certa amplitud i remata amb aquell record de fonoll que a mi particularment m'agrada força trobar-li.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada