diumenge, 25 d’agost del 2019

Guatlles al sake amb salsa curry i guarnició de xiitakes i espaguetis de carbassó . Vi Cora (Loxarel, D.O. Penedès)

M'agraden molt les guatlles, tampoc en faig gaire sovint, però igualment aquesta vegada volia cuinar-les de forma diferent a les més habituals.


Aquest cop, hem mirat cap a altres latituds, sobretot l'extrem Orient: introduïm un toc de sake i uns xiitakes de guarnició. Pel que fa al curry, ens quedem en l'Orient mitjà. I el carbassó, una nota més fresca i mediterrània.

Ingredients:

al final, vaig substituir totes les verdures pel carbassó i algun brot de bròquil, per no carregar massa

- Guatlles a quarts (pit i ala)
- Carbassó
- Xiitakes
- Bròquil
- Sofregit de curry
- Sake
- Llet de coco
- Sal
- Pebre
- Oli
- Aigua

Elaboració:

Marquem en paella amb una mica d'oli les guatlles salpebrades, primer per la part de la pell, després per l'altra. 

Mentrestant, tenim la guarnició en marxa: saltegem a foc fort, al wok, primer els xiitakes tallats a làmines i a continuació els espaguettis de carbassó. Tot just dos minuts. Salpebrem i reservem.

Seguim amb les guatlles. Un cop marcades, desglacem amb un raig de sake. Quan redueixi, hi afegim el sofregit de curry que allargarem amb un petit raig de llet de coco o aigua. Si no tenim sofregit de curry, posarem curry en pols i de seguida, abans no se'ns cremi, la llet de coco (o nota de cuinar, o aigua). Tapem durant uns 2 minuts la paella per afavorir la cocció (mínima) de la carn.

Destapem paella i acabem d'ajustar la salsa en gust i en textura, deixant reduir més o afegint més líquid.

Finalment, emplatem els tres tross de guatlla. Al mig, un bouquet de carbassó i algun brot de bròquil al vapor. Salsegem i emplatem també els xiitakes.

Queda un plat realment bo, amb les guatlles al punt òptim de cocció, la salseta de curry en la seva justa mesura, i al mig un toc més refrescant del verd de les verdures, i aquells xiitakes que acaben de completar el plat.


El plat el gaudim encara més si l'acompanyem, per al meu gust, amb un perfil de vi que ens doni frescor i aromes per contrarestar la potència del curry. En aquesta ocasió, hem triat el Cora, cupatge de Xarel·lo i Muscat, de Loxarel (D.O. Penedès). I bé, prou bé!




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada