dijous, 8 d’agost del 2019

Pastís de iogurt grec amb coulis de fruites vermelles

Avui proposo una d'aquelles postres d'estiu fresques, lleugeres, que no necessiten forn, que es resolen fàcilment i ràpida, que queden força bé i que acostumen a agradar a tothom: un pastís de iogurt grec.



Ingredients:

Per a la massa:
- 280g de galetes
- 30g sucre
- 170g mantega

Per al farcit de iogurt:
- 700g iogurt (preferiblement grec)
- 20g gelatina
- 60g llet
- 200ml nata
- 50g sucre glas

Guarnició:
- Fruites vermelles
- Sucre

Elaboració:

Primerament, posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua ben freda.

A continuació, per fer la massa del nostre pastís, molem les galetes fins fer-ne pols, Hi afegim el sucre i la mantega, desfeta. Integrem tot fins que sigui una massa uniforme.

Tot plegat, ho posem, pressionant bé, a la base d'un motlle desmuntable de 20cm de diàmetre. Guardem en fred.

Per a la crema de iogurt, comencem escalfant la llet. Un cop calenta, hi dissolem la gelatina que havíem posat a remull, prèviament escorreguda, és clar. Aquí, un cop refredat això una mica, hi integrem el nostre iogurt, prèviament batut amb la cullera mateix.

A banda, muntem la nata, amb el sucre, fins que tingui pics suaus.

Integrem aquesta nata a la barreja del iogurt i la llet. Utilitzem la llengua pastissera, amb moviments suaus i envolvents.

El resultat final, cremós, el vessem sobre la base de galeta que teníem reservada en fred. Perquè les vores quedin rectes, val la pena cobrir tot el contorn del motlle amb paper acetat.

Deixem quallar en fred, durant almenys 3 o 4 hores.

Només resta preparar el coulis. Tan senzill com posar la fruita vermella que més ens agradi (en aquest cas, una bossa de fruita vermella variada congelada) en un cassó, amb una mica de sucre (opcionalment podem aromatitzar amb branqueta de canyella també), i deixar potxar una mica, mínimament. Si volem, hi podem afegir un raig d'algun licor dolç. Finalitzem colant (o no) i posant per sobre del pastís, un cop hagi agafat prou consistència gràcies a l'acció del fred sobre la gelatina.


Només restarà cordar-se el pitet i gaudir de la degustació d'aquest pastís, realment deliciós i refrescant.









Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada