dissabte, 3 d’agost del 2019

Coca magdalena integral amb figues

Anem amb una proposta clarament per esmorzar, tot i que a mitja tarda, amb un te, tampoc seria mal negoci.


Es tracta d'una massa batuda, tipus magdalena, que fem amb un bon percentatge de farina integral, perquè ens aporta tant més nutrients com més gust, sense que ens doni una textura més pesada, sinó que ens quedarà igualment ben aèria. 

I la completem amb unes figues que ens donaran el toc de fruita de temporada com les figues, que tot just arriben i les tindrem fins finals d'estiu, inicis de tardor. Són tan i tan bones! Cal, això sí, posar-n'hi més de les que hi vaig posar jo, que vaig fer curt!



Ingredients:

- 125g d'ou
- 175g sucre
- 60ml llet sencera
- 190ml oli girasol (o meitat girasol, meitat oliva)
- 150g farina integral
- 30g farina comuna
- 30g midó de blat
- 7g impulsor
- canyella en pols
- ratlladura de llimona
- Sal

Elaboració:

Escumem els ous a velocitat baixa, i hi anem incorporant el sucre de mica en mica sense deixar de batre. Hem d'arribar a doblar o triplicar volum.

A continuació hi incorporem els líquids. Seguim batent.

Barregem farines, midó, sal, llimona i canyella. Ho anem incorporant tot, passat pel sedàs, amb les barilles encara engegades. Cal que s'integri perfectament a la massa, tot i que ara el que busquem no és muntar sinó barrejar.

Acabem un últim batut a màxima potència.

Reservem en nevera. Si podem, d'un dia per l'altre. Si no, almenys una hora perquè, quan enfornem, la massa estigui ben freda i hi hagi un xoc tèrmic que ens farà pujar millor la massa.

Vessem la meitat en el motlle que triem (en el meu cas, un de silicona quadrat prèviament untat amb una mica de mantega), repartim unes rodanxes de figues, i cobrim amb la resta de les rodanxes de figa (jo només hi vaig posar aquestes figues, no en vaig posar a mitja massa, però crec que seria millor fer-ho). Val la pena que les rodanxes que vagin sobre la massa no siguin gaire primes per evitar que s'assequin massa amb la cocció del forn.



Enfornem amb el forn preescalfat a 200º, que el baixarem a 170º durant uns 45 minuts, amb ventilador si en tinguèssim. En qualsevol cas, fem la prova de cocció amb l'escuradents.

Quan encara sigui tebi, treiem del motlle i deixem refredar totalment sobre reixeta.


I ja podem tastar-lo, exquisit amb el primer cafè del dia per esmorzar. Les figues hauran deixat anar tots els seus sucres, la massa queda ben esponjosa i saborosa...



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada