dimarts, 27 d’agost del 2019

Llobarro a la sal amb patates. Vi Sers Blanqué Chardonnay (Bodegas Sers, DO Somontano)

Anem amb una recepta de peix que es cuina tota sola, al forn. Només haurem de fer-li un llit i un llençol de sal gruixuda al peix, enfornar-lo uns minuts, i ja ho tindrem. A banda, com a guarnició, unes patates, aprofitant que hem engegat el forn. Recepta ràpida, senzilla i lleugera.






Ingredients:

- 2 llobarros (uns 550g cadascun)
- 1kg i escaig de sal gruixuda
- 3 o 4 patates grosses
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Les patates, les tallem a rodanxes no gaire gruixudues, les salpebrem, les untem bé d'oli, les posem en una safata de forn, sense ordre ni concert, i enfornem durant aproximadament 50 minuts, primer a 180º (quan entri el peix al forn, pujarem a 200º).

El peix, com déiem, cobert de sal (excepte els ulls, que és un indicador de cocció) però prèviament condimentat per dins i untat d'oli per fora (perquè la sal no s'hi enganxi). Enfornem durant uns 30 o 40 minuts, a 200º.



Quan surti el peix, sortiran també les patates.

Treiem els lloms del peix, sense la pell, i emplatem sobre les patates. Ens quedarà una carn cuita i alhora molt humida, que no haurà perdut pas cap suc, els haurà conservat tots, boníssim. I les patates, cruixents per les vores o l'exterior, molt més tovetes per l'interior, al centre.




I per beure, el Chardonnay de Bodegas Sèrs, fermentat en bota de roure, molt bon acompanyant.






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada