diumenge, 25 d’agost del 2019

Gotet de crema de figues amb xocolata i crumble d'avellanes

Anem amb un gotet improvisat, de pastisseria d'aprofitament, que ha quedat més bo del que m'esperava en un principi.


Es compon principalment d'una crema de figues, que hem fet fàcilment amb una crema pastissera a la qual he afegit confitura de figues casolana. Hi he posat una mica de brunoise de poma escalivada a la xurrasquera, com una poma al forn, així com una brunoise de figues. Per completar el got, a la base, una fina pel·lícula de sopa lleugera de xocolata i, per acabar, per aportar cruixent, un crumble d'avellanes.

Ingredients:

Crumble d'avellanes:
- 100g de fruita seca a trossos o mòlta (en el meu cas, avellanes)
- 100g de farina
- 100g de mantega freda
- 50g de sucre
- Sal

Per a la sopa de xocolata:
- 250g xocolata
- 200g nata
- 200g llet
- 200g sucre
- Canyella mòlta
- Rom

Pomes escalivades.
Figues al natural.
Retalls de qualsevol bescuit (en el meu cas, madeleines)
Retalls de bescuit de xocolata

Elaboració:

SOPA DE XOCOLATA. Posem en un cassó la llet, la nata i el sucre. Ho deixem fins que comenci a bullir. En aquest punt retirem del foc. Hi afegim la xocolata i removem bé durant uns minuts. En fred, hi podem afegir un raig d'algun alcohol per perfumar (rom, baileys...). Reservem.

CREMA DE FIGUES. Fem una crema pastissera de la manera habitual i, al final, hi ajuntem la quantitat necessària de melmelada de figues, això sí, prèviament turmitzada i passada per colador fi.

CRUMBLE. Posem tots els ingredients a la safata de forn i enfornem a un1 180º durant uns 20 minuts, removent a mitja cocció, fins que dauri.

Per al muntatge, posem una base de sopa de xocolata. Per sobre, en vertical, als extrems del got seguint l'altura del got, hi recolzem uns retalls tallats en forma de palet, de bescuit. Al mig, hi posem una brunoise de retalls de bescuit de xocolata, així com brunoise de figues. Acabem amb una bona dosis de crema de figues per sobre, al damunt de la qual decorarem amb una mica més de fruita (tenia retalls de poma escalivada (o al forn) i crumble. Reservem en fred.





I a gaudir, clavant fins al fons la cullerada, per arrossegar de tot una mica...




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada