I a partir d'aquí, per seguir amb una recepta i emplatat fresc d'estiu, en
aquesta ocasió hem utilitzat els musclos cuits al vapor en unes barquetes d'endívies,
a mode d'amanida. I ha anat
prou bé també.
Ingredients:
- 4 molls
- 1 endívia
- Canonges (o qualsevol altra fulla verda)
- Tomàquet cor de bou
Elaboració:
És tan senzill com, un cop tenim nets d'espines els molls de roca (o
rogers, o salmonetes...) i tallats a lloms, els coem al vapor pel sistema
tradicional al foc o, com en el meu cas, en estoig de silicona durant 1 minut a
600W. Per al meu gust, queden fets al seu punt (poquet). Si es prefereixen més
o menys cuits, més o menys minuts. Reservem perquè perdin temperatura.
Mentrestant, preparem la resta d'ingredients posant-los ja sobre el plat. Escollim les fulles més maques de l'endívia
i les distribuïm en el plat a mode de barqueta. Al mig, estenem unes làmines fines de cor de bou, a mode de carpaccio. I
per donar el toc verd al plat, unes fulles de canonges, que a mi m'encanten
(també podria ser ruca, per exemple). Però per acompanyar les endívies, que ja
són prou intenses, he preferit rebaixar la potència de la ruca i posar-hi
canonges, més suaus.
Per rematar l'emplatat, posem els molls, que ja estaran tebis (o freds del
tot, com preferim), a cadascuna de les fulles d'endívies. Salpebrem i amanim com més ens
agradi i a gaudir d'aquesta nova proposta a partir dels molls.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada