dijous, 23 d’agost del 2018

Amanida de molls de roca amb endívies i carpaccio de tomàquet cor de bou

Com que teníem ganes de provar diferents coccions dels molls, després d'haver funcionat la primera a la flama (recordem aquí la recepta dels molls ala flama amb tartar de tomàquet...), la segona prova volíem que continués sent també força respectuosa amb el producte, fins i tot encara més que la primera: al vapor.



I a partir d'aquí, per seguir amb una recepta i emplatat fresc d'estiu, en aquesta ocasió hem utilitzat els musclos cuits al vapor en unes barquetes d'endívies, a mode d'amanida. I ha anat prou bé també.

Ingredients:

- 4 molls
- 1 endívia
- Canonges (o qualsevol altra fulla verda)
- Tomàquet cor de bou

Elaboració:

És tan senzill com, un cop tenim nets d'espines els molls de roca (o rogers, o salmonetes...) i tallats a lloms, els coem al vapor pel sistema tradicional al foc o, com en el meu cas, en estoig de silicona durant 1 minut a 600W. Per al meu gust, queden fets al seu punt (poquet). Si es prefereixen més o menys cuits, més o menys minuts. Reservem perquè perdin temperatura.

Mentrestant, preparem la resta d'ingredients posant-los ja sobre el plat. Escollim les fulles més maques de l'endívia i les distribuïm en el plat a mode de barqueta. Al mig, estenem unes làmines fines de cor de bou, a mode de carpaccio. I per donar el toc verd al plat, unes fulles de canonges, que a mi m'encanten (també podria ser ruca, per exemple). Però per acompanyar les endívies, que ja són prou intenses, he preferit rebaixar la potència de la ruca i posar-hi canonges, més suaus.



Per rematar l'emplatat, posem els molls, que ja estaran tebis (o freds del tot, com preferim), a cadascuna de les fulles d'endívies. Salpebrem i amanim com més ens agradi i a gaudir d'aquesta nova proposta a partir dels molls.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada