dimarts, 28 d’agost del 2018

Empedrat d'arengada amb cigrons i albergínia a la mel de romaní

Anem amb un tipus de plat que cap estiu pot faltar a taula: l'empedrat. Però en aquest cas, si bé tenim la presència dels llegums, no són mongetes sinó cigrons. A més, tot i que ens els mengem freds (també els podem menjar en calent), en aquesta elaboració els hem sofregit amb l'albergínia, com ara veurem, per potenciar-los més i donar un altre aire a l'empredrat. I per acabar de desmuntar l'empedrat clàssic, com a peix, no hem utilitzat bacallà sinó arengada



Ingredients:

- 1 pot de cigrons en conserva
- 1 albegínia ratllada
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- Sofregit (opcional) (cuina d'aprofitament)
- 1 C.S. mel de romaní (Alemany)
- Escarola
- Canonges
- Ou a baixa temperatura (75º, 12 minuts)
- Olives
- Oli
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Comencem posant a ofegar la ceba amb una mica d'oli en una paella. Salem. Quan estigui cuita, que no amb color sinó transparent, hi afegim l'albergínia tallada a daus petits. Tornem a salar i saltegem. 





Quan aquests dos ingredients estiguin cuits, ara serà el moment de posar el la pasta de sofregit (una mica groc perquè aquest tenia un puntet de cúrcuma). Remenem i ràpidament, abans no se'ns cremi, apugem el foc i hi posem el tomàquet ratllat i la mel. Deixem reduir tota l'aigua de vegetació. 




Un cop esbandits els cigrons de l'aigua de conserva, els introduïm a la cassola, on els saltejarem durant 5 minuts perquè s'amarin de tots els gustos que hi ha allà dins.



Reservem en nevera.

Per muntar el plat, posem una base d'escarola. Amb l'ajuda d'un aro d'emplatar, posem al mig del plat aquests cigrons amb albergínia que havíem reservat en fred.

Per sobre del timbal, posem l'ou a baixa temperatura, que ens donarà cremositat al conjunt.

Finalment, repartim arreu del plat uns trossets d'arengada, uns canonges i unes olives.

Acabem d'amanir amb un raig d'oli...



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada