No és cap novetat com de bé mariden formatge i figues i, en aquest cas, potser encara més o de forma més especial perquè el primer va en forma de panacota i, el segon, en forma de sorbet. Dues textures, dues temperatures molt ben complementades.
Ingredients:
Panna cotta:
- 200g formatge fresc untable
- 200g crema de llet
- 2 fulls de gelatina
- 80g sucre
- 1 tira pell de llimona
Sorbet de figues:
- 150ml vi negre (o vi dolç)
- 150ml almívar lleuger (2 parts d'aigua per 1 de sucre)
- 200g figues fresques
- 50g Prosorbert Sosa
Elaboració:
Per a la panna cotta, portem a ebullició la nata, amb la pell de llimona per infusionar i el sucre.
Mantenim el foc suau durant 15 minuts, hi afegim la gelatina prèviament hidratada, retirem del foc i colem. Cal tenir en compte que la gelatina es dissol a 60º (no pot arribar a bullir) i comença a agafar cos per sota d'uns 18º, activant-se sobretot a partir de les 4 hores.
Hi afegim el formatge i turmitzem 30 segons però sense que agafi gaire aire. Ajustem de gust i reservem en copa de servei.
Per al sorbet, escalfem el vi i l'almívar, on disoldrem el prosorbet. Podríem també aprofitar per infusionar canyella, clau pebre, etc.
Netegem i trossegem les figues.
Turmitzem el conjunt i deixem madurar tota la nit en nevera.
Al dia següent, mantequem en geladora. Un cop fet, servim sobre la panna cotta.
Boníssim!
Salut!
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina