dimarts, 14 d’agost de 2018

Carpaccio de pinya al rom amb canyella, nous caramel·litzades i gelat de vainilla

Una proposta de postres que, com a mínim la pinya, gràcies a la seva aportació de bromelina, ens ajudarà a pair més bé un àpat, sobretot de carn o peix, ja que és un enzim proteolític. A banda d'això, cal dir que queda molt bo perquè tots els elements del plat encaixen perfectament els uns amb els altres.




Ingredientes:

- 1 pinya
- Rom
- Sopera de sucre moreno
- Sucre comú
- Sopera de nous
- Canyella en pols
- Gelat de vainilla

Elaboració:

Tallem la pinya en rodanxes ben fines, potser millor amb l'ajuda d'una mandolna. Disposem en un plat i reservem en nevera.

Per a les nous, fem un carmel sec en una paella. Quan comenci a daurar el sucre, introduïm les nous fins que caramel·litzin. Retirem amb l'ajuda de dues forquilles sobre paper de forn, separades les unes de les altres perquè no se'ns enganxin.

En l'últim moment abans de servir, escalfem el sucre moreno en una paella, hi afegim el rom, flambegem, reduïm.

Espolvoregem el carpaccio de pinya amb la canyella en pols, disposem per sobre les nous i, finalment, el rom que tot just havíem reduït.

Acompanyem el plat posant una quenelle de gelat de vainilla al centre.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada