Avui presento recepta d'un gelat de préssec en almívar acompanyat d'una
salsa semblant a una crema àcida; concretament, una crema de iogurt i llimona,
que li aporta un plus d'acidesa i frescor molt interessant.
Ingredients:
Per al gelat:
- 250g préssec almívar
- 75g sucre
- Suc 1/2 llimona
- 350ml crema de llet
- 120ml llet
- Pessic sal
- 2 rovells d'ou
- Essència de vainilla
- Procrema de Sosa (100g per litre de producte)
Per a la crema de iogurt i llimona:
- 150ml suc llimona
- 2 rovells d'ou
- 50g sucre
- 1 iogurt
Elaboració:
Per al gelat, posar a bullir la llet amb la crema. Vessar sobre la barreja
de rovells i sucre. Retornem tot al foc i removem constantment a foc suau,
evitant que bulli, que no passi de 80-85º, perquè com que no té fècula, l'ou
quallaria. Ho fem sense introduir aire, com si fos una anglesa.
Retirem del foc, hi afegim el Procrema i refredem.
Hi afegim la resta d'ingredients, turmitzem i deixem madurar tota la nit
abans de mantecar. D'aquesta manera, l'estabilitzant ajudarà a fer la seva
funció emulsionant, gelificant i anticristalls.
Per a la crema de iogurt i llimona, barregem rovells, llimona i sucre. Ho
posem al foc.
Removem a foc suau durant uns 8 minuts fins que agafi consistència, de nou
com si fos una anglesa.
Retirem del foc i refredem.
Hi afegim el iogurt tallant, rectifiquem de gust en cas de necessitat.
Refrigerem fins el moment de servir.
Emplatem en copes, amb una base i/o una superfície d'alguna mena de crumble
o fruita seca que ens aporti cruixent. Hi posem el gelat, que serà ben cremós
i, per sobre, la crema àcida, que li senta de conya al conjunt.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada