dijous, 30 d’agost del 2018

Arròs fosc de (suquet) de rap, gambetes i calamarcets. Cava Pedregosa Reserva Clos Brut Nature (Pedregosa, D.O. Cava)

Ja se sap que l'arròs és un dels millors candidats per fer cuina d'aprofitament amb restes d'altres elaboracions.



Aquest és el cas d'aquest arròs cuit a partir del que va sobrar de la salsa del suquet de rap (aquí, la recepta) i unes restes també de tinta de calamar, que ens l'enfosquirà amb un extra de sabor. Per tant, amb poquíssim esforç, amb la feina pràcticament ja feta, només afegint unes gambetes, uns calamarcets i una mica de fumet, tindrem un arròs per gaudir tant com amb el mateix suquet de rap.

Ingredients:

- Arròs bomba (Molí de Rafelet)
- Restes del suquet de rap (salsa)
- Gambetes
- Calamarcets
- Fumet
- Cullerada de tinta calamar

Elaboració:

No cal ni escriure-la. Primer saltem els calamarcets amb una mica d'oli. A continuació, posem la salsa a la paella juntament amb la cullerada de tinta de calamar, hi nacarem l'arròs durant un parell de minuts, mullem amb aproximadament el triple de volum d'arròs amb el fumet, i deixem coure durant uns 13 minuts més algun minut més de repòs fora del foc. 

En els darrers minuts, acabem d'ajustar de sal. I al final, posem les gambetes, que pràcticament quedaran fetes amb l'escalfor residual durant el temps de repòs, o en darrer minut de cocció.


Servim acompanyats de nou amb el mateix cava que el suquet, per rematar l'ampolla ja del Pedregosa Reserva Clos Brut Nature, que ens ha agradat moltíssim.






Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada