Avui anem amb una senzilla i humil recepta de Martin Berasategui i que vam reproduir amb Patxi Aranguren a l'Escola de Cuina Terra d'Escudella. Em va semblar una gran idea: segurament sigui el pit de pollastre o escalopa més cruixent que m'he menjat mai, amb un arrebossat més bo encara que el pollastre, i una guarnició que val tant la pena com el protagonista del plat. Anem-hi...
Ingredients:
- 4 pits de pollastre tallats per la meitat
- 2 ous
- 200g farina
- 100g pa ratllat
- 100g avellana mòlta (o trencada al morter)
- 100g Idiazabal ratllat
- 100g oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Per a l'amanida
- Endívies
- Anxoves
- Formatge blau
- Oli d'oliva
- Vinagre de sidra
- Brots d'espinacs
Elaboració:
En un bol, separem les clares dels rovells, conservant només els rovells. Hi afegim 2 cullerades soperes d'aigua freda i una mica d'oli. Barregem bé.
En un altre bol, barregem el pa ratllat amb l'avellana mòlta (o trencada al morter) i el formatge ratllat.
En un tercer bol, posem la farina.
Salpebrem el pit de pollastre filetejat per la meitat i el passem primer pel bol de la farina, després pels rovells i finalment pel bol del pa ratllat.
Daurem el pollastre suaument en una paella amb oli (que cobreixi la meitat) a uns 170º durant uns 4 minuts per banda.
Per a l'amanida, posem en un got de túrmix les anxoves, el formatge blau, el vinagre i l'oli. Turmitzem fins que ho tinguem emulsionat. Vessem aquesta vinagreta sobre les endívies.
A banda, podem saltejar uns brots d'espinacs frescos, per a l'emplatat.
Finalment, emplatem i a gaudir de valent en un plat ben formatge, en què la guarnició comparteix protagonisme amb el pollastre: tot boníssim!
Salut!
jago ayam ayam bangkok jago
ResponElimina