dimarts, 21 d’agost del 2018

Wok nikkei de fideus vermicelli amb verdures i musclos. Treyu 2013 (Celler Oliver Conti, D.O. Empordà)

Tenia ganes de recollir al blog aquest clàssic de la cuina Nikkei que ens va ensenyar a fer el xef peruà Jeff Spinoza (Warike Project) en un taller de cuina del seu país. Aquesta cuina Nikkei, definida com a fusió o mestissatge de la tradició peruana i japonesa, fa referència al nom que rep el col·lectiu japonès immigrant, en aquest cas a Perú.



L'he adaptat una mica als ingredients que tenia per casa, però el gust "nikkei" l'he mantingut bastant intacte, sobretot gràcies a alguns dels ingredients i salses més claus per a la recepta. El millor de tot, a banda de quedar bonísim, és interessant perquè és un saltejat que es fa molt ràpidament i que és prou complet perquè sigui plat únic. Anem-hi...

Ingredients:

- Grapat de musclos del Delta
- Vermicelli (o qualsevol altra pasta llarga que tinguem)
- Mongeta tendra
- Bròquil
- Ceba vermella
- Tomàquet
- Pebrot vermell
- Pebrot del padró
- Gingebre ratllat
- 2 dents d'all picats
- 4 cullerades d'oli de girasol
- 2 cullerades fumet de peix (o aigua)
- 2 cullerades salsa de soja
- 2 cullerades salsa d'ostres
- 3 cullerades vinagre d'arròs

Elaboració:

Tot va en cru al wok excepte en el meu cas la mongeta verda, que un cop tallada a trossos, l'he volgut escaldar prèviament durant 2 minuts en aigua bullint salada i després he refredat en aigua amb gel i reservat.

També, a banda, farem una precocció gairebé total de la pasta (cadascú, segons el que digui el paquet). En el meu cas, poso en un bol els fideus i els mullo amb aigua bullint, tapo amb paper film durant 5 minuts i, si els he de reservar, escorro i passo per aigua freda per tallar la cocció. Reservo. Si no cal reservar-los, m'estalvio el pas per aigua freda i van escorreguts directament al wok, en el seu moment.

Els musclos, evidentment, també van cuits amb anterioritat i reservats fora de la clova.

Per tant, comencem posant al wok, a foc fort, l'oli i de seguida comencem a saltejar tota la verdura: ceba, tomàquet, pebrots... Després d'uns minuts, hi incorporem all i gingebre. De seguida, ja podem posar els fideus i mullar amb els líquids: fumet, soja, salsa d'ostres i vinagre d'arròs. Per últim, els musclos. I de seguida retirem del foc.



Emplatem en un plat fons. Queda boníssim, de gust intens, exòtic, lleugerament picant.

aquí una versió sense musclos
Es tracta d'un plat que, a partir de la base, admet moltíssimes variacions com per exemple, substituir el peix per la carn com, de fet, era la recepta original que ens va ensenyar en Jeff.


Per beure, teníem obert el Treyu 2013 (Gewürztraminer, Macabeu) del celler Oliver Conti (D.O. Empordà). Ens agrada especialment amb plats exòtics i especiats, picants.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada