divendres, 6 de juny del 2014

Restaurant Topik (Barcelona)

Esperonat per força comentaris positius sobre aquest restaurant ( per exemple aquíaquí o aquí) fa un parell de setmanes que hi vam fer cap perquè ja tenia moltes ganes de comprovar si aquest restaurant ofereix el millor o un dels millors menús setmanals de l'àmplia oferta barcelonina, tal com he pogut escoltar o llegir de diferents fonts.

Bé, per començar, encara no conec prou nombre de restaurants com per jutjar si és o no un dels millors en termes absoluts i tampoc es tracta de cap competició. A més, a la primera visita, fa de mal valorar. El que sí puc afirmar, des d'un punt de vista personal, és que és un dels restaurants on darrerament més a gust he pogut dinar entre setmana i de menú, potser es podría situar entre els tres primers fins i tot. El cert és que la primera impressió va ser de sorpresa perquè m'esperava un menú de 12 euros i no pas de 14. Pel que tinc entès, el preu s'ha apujat recentment. Un increment de 2 euros, déu n'hi dó... L'exigència o les expectatives, per tant, també van créixer proporcionalment.

Doncs bé, m'ho vaig passar d'allò més bé, en vaig gaudir molt, d'aquest àpat al Topik, en un local més aviat petit però prou còmode i agradable de l'Eixample barceloní (Enric Granados - Valencia). Vam estar en tot moment ben atesos i el servei fou eficaç i ràpid.

Anem al més interessant:

Primers:

- Arròs de nècores. Déu n'hi dó quin plat d'arròs més gustós, amb crustaci inclòs, i al punt de cocció. Ja havia llegit que els arrossos eren un dels punts forts del xef Adelf Morales. Ho subscric.


- Tartare de tonyina amb guacamole suau. Aquest és el plat que vaig demanar. Em delia per menjar un bon tartare i aquest em va complaure d'allò més.

Segons:

- Guisat de calamar, patata i cigrons. Un segon plat bastant contundent, de cullera, però no pesat sinó molt ben integrat i, novament, ben gustosos i amb presència cadascun dels ingredients.


- Lluç palangre amb caldo de shiitakes i algues. Per a mi va ser el plat estrella del dinar. Per la melositat del peix i pel caldo que la banyava, que era gairebé gelatina donada la presència de les algues, i la personalitat dels shiitakes.
Postres:

- Panacota. Excel·lent. Textura força tersa i banyada amb un coulís de fruita vermella, com s'escau.


- Coulant de xocolata. Al primer tall, la xocolata brolla semidesfeta i es barreja amb un gelat (crec recordar que de vainilla) que també era força bo.


En el menú entrava una copa de vi, que serveixen ben plena i ens va semblar prou correcte.

Preu total: 37.50 euros, atès que alguns dels plats (arròs, tartare i coulant) tenien suplement. Em sembla una suma força raonable.

No cal dir que em quedo amb més ganes de Topik, tant en la versió menú diari per tal d'anar tastant noves propostes com en la versió carta o menú de tapes i arròs... tal com es pot llegir al web de l'establiment.

Salut!

(Data del dinar: divendres, 23 de maig de 2014)

5 comentaris:

  1. No puc opinar del menú diari que tenen perquè no l'he tastat, però el que si que puc dir és que quan el veig a la seva web, al·lucino en colors...No sé com pot donar el que dona per aquest preu (i més, després de veure les salvatjades i els claus que es veuen per la ciutat en general i pel meu barri en particular).

    La veritat és que m'encantaria anar un dia a menjar el menú diari, però no em cau a prop de la feina. A més, crec que sempre trobaria algun plat de la carta que em vindria més de gust...

    Salutacions i gràcies per la menció (o pel link o com es digui...).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Darrerament volto bastant per aquella zona, que té una oferta gastronòmica descomunal. Vaig mirant menús i pocs em convencen tant com aquest: també al·lucino! Jo, en canvi, tinc pendent la carta, o el menú de tapes i arròs, o les ostres, etc.
      En fi, la panxa, tota una debilitat...
      Salutacions!

      Elimina
  2. No coneixia el teu blog i això que fa poc vaig fer una crida, preguntant per blogs que publiquessin restaurants, per recomanar.los a la dreta del meu blog...

    Ara t'he descobert mirant el blog del Jordi i veient "Topik..." a la seva llista de blogs amics... I aquí he arribat. I ara et posaré a la llista i als feeds, així m'assabento de quan publiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I'm sorry monsieur Ricard... Pensava que el seguies... :(

      Elimina
    2. Hola Ricard, no sabia que havies fet aquesta crida però vaja, ja m'hi pots afegir, ja.
      Bé, la benvinguda al bloc i ens anem llegint.
      Salut!

      Elimina