dimarts, 19 de gener del 2016

Restaurant Ceviche 103 (Eixample, Barcelona)

Vam dinar absolutament de conya, de traca i mocador, en aquest restaurant peruà de l'Eixample barceloní.



De fet, ja ens ho esperàvem perquè tot el que n'havíem llegit eren opinions rotundament a favor d'aquesta cuina que dirigeix Roberto Sihuay.

També cal destacar el bon servei de sala, treballada per més cambrers de l'habitual, tots molt atents, eficients i de tracta ben agradable. Decoració força colorista però no estrafolària, s'hi està bé, i amb pintures i fotografies de motius peruans.



Tenen menú diari a uns 15 euros tot inclòs, del que es parla força bé en relació qualitat preu. Nosaltres, diumenge, podíem optar per carta o bé per un menú degustació de 40 euros, amb pisco sour de beguda inclòs.





Hem anat de carta i hem menjat el següent (agafeu pitet):

- Pisco sour de maracuià. Es noten les notes alcohòliques però són matisades per la fruita i la textura tan particular d'aquest cocktail que ens va agradar força.



- Per picar, com a entreteniments gentilesa de la casa, una copeta de cancha, és a dir, blat de moro com si estigués garapinyat. Bo i cruixent.



- Ceviche mixto, amb daus de corball salvatge, llagostins, pop, sípia i vieira marinats amb llet de tigre. Sensacional, de debò, un plat contingudament intens, rodó, fantàstic. Per al meu gust, el punt de marinat, tènue, va ser òptim.




- Pop en tempura a l'olivera, en dues coccions, en salsa d'olivera. Impressionantment tendre i gustós. De deu també.




- Arròs amb cuixa d'ànec estofat amb ajís i cilantre amb cervesa negra. Gustosíssim, com la resta de plats, i una cuixa d'ànec tendra i ben bona.




- Presa ibèrica amb tagliatelle a l'ají groc. Plat molt contundent, amb molta quantitat de pasta fresca molt ben cuita, ben bona, i una sorprenent presa ibèrica sensacional, tendre, i amb una salsa reduïda amb un punt dolcenc que l'acomanyava. 




- Per postres, un pastís de tres llets (em costa no demanar-lo en restaurants llatins!) amb gelat de coco. Molt bo, diferent a la resta dels que he menjat perquè aquest no és pas tan humit sinó un punt més sec, suposo que el suficient per poder aguantar el pes de la bola de gelat, que de mca en mica es va desfent per sobre i va humitejant encara més el tros de pastís.



Per beure, dues copes de vi: un Bohigas blanc, xarel·lo D.O. Catalunya, que estava prou bé, i un negre de L'Inconscient, carinyena i garnatxa, D.O. Q. Priorat, que encara no havia tastat i que també em va agradar bastant, tot i que no va ser la millor opció per jugar amb els sabors tradicionals del Perú, que potser m'encaixen més amb un blanc.

En resum, producte d'alta qualitat, molt ben treballat, cuinat i servit, amb racions força contundents. El preu orientatiu per persona és d'uns 40 euros.

Salut!

(Data de l'àpat: diumenge, 23 d'agost de 2015)

2 comentaris:

  1. Dues vegades hi he estar per anar però esperant a un amic peruà que tenim no ho he fet perquè preferia anar amb ell i poder escollir millor. Ara amb el teu post ja tinc prou informació per anar sense ell ;-)
    Uf, el pastís tres llets és un imprescindible, però veig que no has demanat anticuchos, a mi em feia cosa tastar-los i finalment em van agradar.

    Ara sí que afegeixo el Ceviche 103 a tasques del 2016.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que no és precisament econòmic però tot i no tenir gaire recorregut en peruans, vaig sortir força content de la qualitat dels plats. Els anticuchos també els he tastat al mateix Perú i també em van agradar.
      Ja diràs com et va quan hi vagis i espero que no et trobis cap boom inesperat com a d'altres bandes ;)

      Elimina