dimecres, 24 de febrer del 2016

Faves a la catalana

Un plat de cullera, tradicional, molt assequible, que entra de primera sobretot ara que comença a ser l'època i que sembla que vol entrar el fred.




Ingredients:

- 160g de faves
- La tavella d'aquestes faves
- 100g de pésols (opcional)
- 3 cebes
- 2 dents d'all
- Mitja botifarra negra
- Mig full de llorer
- Picada:
    - 4 ametlles
    - 1 mini torradeta
    - Grapat de julivert

Elaboració:

Infusionem amb aigua la tavella de les faves, posant-la a bullir durant 20 o 30 minuts. D'aquesta manera, n'obtindrem un brou amb un bon regust amb què mullar més tard les faves perquè ens quedin més saboroses que no pas mullades amb aigua. Si no, també podem utilitzar brou de verdures o d'au.

Mentre les cloves fan xup-xup, comencem saltejant la cansalada tallada a daus petits fins que agafi color. Reservem.

En la mateixa paella, comencem a sofregir la ceba tallada a juliana. Quan comenci a caure i a transparentar, hi afegim l'all picolat, la botifarra a dauets i el llorer. Sofregim fins que el conjunt el veiem fet.



A continuació, hi reincorporem la cansalada, donem un parell de voltes amb el foc fort i hi tirem un raig generós de licor de menta (la mida d'un tap de la mateixa ampolla). De seguida que evapori, hi afegim també un raig d'anís, que evapori una mica i acabem mullant el conjunt amb el brou fet a partir de la tavella de les faves.





Deixem que bulli suaument durant aproximadament 25 minuts, fins que les faves siguin tendres. Corregim de sal i pebre.




Finalment, per acabar de lligar-ho tot, hi incorporem la picada, amb tots els ingredients passats pel morter amb l'ajuda d'una mica del brou de cocció.

Emplatem i a gaudir d'un plat ben i ben recomfortant.



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada