dissabte, 5 de març del 2016

Restaurant Kilo (Eixample, Barcelona)

Restaurant Kilo
C. Balmes, 165, Barcelona
http://www.kilorestaurante.com/

Després d'acomiadar-nos del darrer dia de tastos de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, convenia caminar una mica i vam anar pujant fins gairebé a tocar de la Diagonal, amb el carrer Balmes. Allà ens esperava el Restaurant Kilo, on havíem reservat uns dies abans, i on vam sopar de conya.





D'entrada ja fa bona pinta com de net i relluent estava tot. Tons molt clars, molt bona iluminació, fil musical agradable i bona recepció per part del personal de sala, bastant jove per cert.



Ens va sobtar que a les 21h no hi hagués ningú però 40 minuts més tard totes les taules, la majoria amb reserva, ja eren plenes. El local, de dimensions mitjanes (unes 12 taules aproximadament), tot i omplir-se, no deixava de ser còmode, les taules ben distribuïdes espaialment i, el més important, el servei en cap moment va baixar de nivell tot i la "gentada".



La carta està pensada en petites o mitges racions a compartir i la van canviant per temporades. El més bo de tot és que això es complementa amb suggeriments del dia, segons producte de mercat. Una proposta gastronòmica ben completa, tal com es pot veure.






Nosaltres vam demanar les següents 6 racions per bé que amb només 4 ja n'haguéssim tingut prou (toca agafar el pitet):

1) Terrina de foie micuit caramel·litzada amb melmelada de violeta i garrapinyats. Servida en una llauneta i la melmelada en tub, estava molt ben resolta, sense excedent de greix. Ens va agradar bastant.



2) Raviolis de brie i tòfona. Dins d'aquest receptacle de bambú, vam descobrir uns paquetets cruixents de pasta filo força ben farcits de formatge brie amb més consistència del que estem acostumats. Força bo.



3) Saltejat de rossinyols amb ou poché i papada confitada. Un plat del dia d'aquells que et transporten directament a la tardor tot just acabada d'estrenar. Què bé s'hi van posar aquests rossinyols frescos i quina delícia la barreja amb l'ou i la papada. Si no fos perquè personalment vaig notar una mica més de sal del compte, un plat de 10.



4) Ous trencats de pagès (Calaf) amb formatge extremeny i krispies de ceba. Déu n'hi dó també aquest plat, en què per sobre de tot destaco la potència del formatge. Se'm va passar de demanar quin era, però estava de vici. Contundència!



5) Mongetes del ganxet amb tripeta de bacallà i cloïsses. Sens dubte, per a mi, el plat de la nit va ser aquest. Gustosíssim i concentrat el suc que embolcallava unes mongetes i unes closques de primera, de traca i mocador.




6) Per rematar la jugada, el pop-patata-papada-pebre vermell. També força bo, especialment el pop, molt ben cuit, tot i que ja ja tiràvem més de golafreria que no pas de gana!




Per beure, vam fer copa de vi blanc de la casa, que és D.O. Penedès, correcte.

Tot això, sempre molt ben atesos. Destaca també la presentació acurada i personalitzada de cadascun dels plats que van desfilar per les taules, servits sempre un a un, com a mi m'agrada, i sense presses.

Vam sortir per només 15 euros per cap, ja que anàvem amb una targeta Restopolitan (actualment, al març de 2016, aquesta promoció ja no existeix). Sense el descompte, caldria sumar el preu de tres platets a 8 euros cadascun, és a dir que haguéssim sortit a 32 euros. Tot i així, nosaltres per sopar, amb dos plats per barba (i no 3), ja  ens haguéssim quedat bé. Per uns 23-24 euros es pot sortir ben content del Kilo.



Crec que és un restaurant a tenir en compte. Per a mi, ha estat una troballa ja que no el coneixia però ara passa a la llista de repetibles perquè ens n'han quedat pendents uns quants platets.

Salut!

(Data del sopar: dijous, 24 de setembre de 2015)

2 comentaris:

  1. Home, per aquest preu ja m'apunto però quan és el preu sense el descompte? Per fer-me una idea... El plats fan bona fila. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, faltava aquesta informació, ja ho he actualitzat. Els plats, tan bons com la bona fila que fan, o més!
      Salut!

      Elimina