dimecres, 18 de maig del 2016

Pa per a hamburgueses

Un bon dia, recordo que la companya blogger d'Insta-cook va publicar aquí la recepta de pa d'hamburgues. Quan vaig veure'n la foto (crec que a Instagram), se'm va clavar a la retina i vaig pensar que la propera vegada que cuinés hamburgueses, me les havia de menjar amb aquell pa que tan bona pinta feia. Per tant, va ser la meva primera opció per iniciar-me en l'elaboració d'aquest tipus de pa. Fou tot un encert i a partir d'ara serà el meu pa de capçalera per menjar hamburgueses.

D'aquesta manera inauguro en el blog tot un apartat dedicat al pa. Comença a fer cert temps que en faig però encara no n'havia començat a arreplegar ordenadament cap recepta, i ja tocava. Cada cop m'agrada més fer el pa de casa, no només per gaudir-lo a taula i a totes hores i de diferents tipus, farines, format, etc. sinó també per passar-ho bé fotent les mans (i el colze si convé) a la massa i fotre'm de farina fins a les orelles. Em relaxa i té un cert component (al)químic amb el qual s'aprèn força sobre reaccions en cuina i en concret sobre els processos de fermentació. 




Com sempre, és bàsic disposar de temps i paciència per respectar els processos que necessita tota massa fermentada perquè es formi i esdevingui pa de la forma més natural possible.

Ingredients:

- 420g de farina de força
- 25g de llevat fresc
- 40g de sucre
- 10g de sal
- 175ml de llet desnatada
- 1 ou sencer
- 1 rovell d'ou
- Clara d'ou per pintar
- 25g de mantega pomada

Elaboració:

En un bol barregem la farina, el llevat, el sucre, la sal, la llet, l'ou i el rovell, durant aproximadament 5 minuts, amb cullera de fusta o espàtula de forner.

A continuació, hi afegim la mantega pomada i amassem per espai de 15 a 20 minuts, ja fora de bol.

Deixem fermentar en bol amb una mica d'oli fins doblar el volum. Una hora i mitja.

Desgassifiquem i formem els panets: en sortiran unes 8 porcions, aproximadament.

Col·loquem en safates sobre paper de forn i deixem fer la segona fermentació tapats durant 1 hora aproximadament.

Pintem amb clara d'ou cada panet i, si volem, posem per sobre de cadascun unes llavors, per exemple de sésam.

Enfornem amb el forn preescalfat durant 15 o 18 minuts.



I ja els tenim. Només restarà posar-hi una bona hamburguesa i fotre-li queixalada. Són boníssims i aguanten molt bé un farcit contundent i humit, per bé que alhora són força lleugers i passen d'allò més bé.

Per exemple, aquestes hamburgueses de carn de vedella, porc i espinacs a la catalana, guarnides amb ceba confitada, una mica d'ou de guatlla filat, formatge de cabra i julivert fresc.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada