dijous, 14 de juliol del 2016

Brandada de bacallà

En fred o en calent, per farcir un carbassó o simplement per posar sobre una llesqueta de pa torrat a mode de pinxo, o per a croquetes... està clar que la brandada de bacallà és una altra de les mil i una bones elaboracions que permet el bacallà.

Ingredients:

- 250g de bacallà (esqueixat, en aquest cas)
- 1 all
- 150ml d'oli d'oliva verge
- 150ml de nata 
- Llorer
- Sal

Elaboració:

En una cassola, posem llet que cobreixi bona part del nostre bacallà i una fulla trencada de llorer. La posem al foc i quan comenci a bullir, retirem del foc i reservem. Després, escorrem (podem reservar part de la llet que aniria en substitució posteriorment de part de la nata) i deixem entibiar una mica.



En una altra cassoleta, posem 50ml d'oli amb el dent d'all laminat. Abans no comenci a daurar-se, incorporem el bacallà i removem enèrgicament amb cullera de fusta fins que el peix absorbeixi tot l'oli.





Triturem el conjunt en un got amb el túrmix. 



Aleshores, emulsionem amb els 100ml d'oli restants, alternant amb els 150ml de nata, segons la textura que volguem. Cal tenir present que quan la refredem, endurirà. Una altra possibilitat, per rebaixar el contingut de greix de la brandada, podem substituir-ne la meitat per la llet en què hem escaldat el bacallà.


Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada